Havermoutpannenkoekjes met mango

10 min
273 kcal

Ingrediënten

1 persoon

1
ei
30 gr
havermout
50 ml
amandelmelk
0.5 tl
kaneel
snufje
zout
60 gr
mangostukjes (diepvries)

Voedingswaardes

Per persoon

273
Kcal
5 gram
Eiwitten
14 gram
Koolhydraten
6 gram
Vet
2 gram
Vezels

Een super lekker recept en dankzij de havermout ook nog eens een heel voedzaam begin van de dag.

Wij hebben voor dit recept mangostukjes gebruikt, maar ander fruit is uiteraard ook prima. Kijk dus vooral even wat je nog in de fruitschaal (of vriezer) hebt liggen. En als die allebei leeg zijn? Dan kies je lekker zelf het fruit waar je het meest zin in hebt 🙂

Het beslag kun je overigens prima de avond van tevoren al maken. Bewaar het dan wel goed afgesloten in de koelkast. Haal dan ook vast de mangostukjes uit de vriezer anders moet je die ‘s ochtends nog ontdooien en zit je daar weer op te wachten 😉

Zo maak je het

  1. Haal de mangostukjes uit de diepvries en laat ze op kamertemperatuur komen.
  2. Doe de havermout samen met de amandelmelk in de blender of keukenmachine en mix het tot een glad beslag.
  3. Mix vervolgens met een garde het ei, de kaneel en een snuf zout erdoor.
  4. Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan en bak één grote of twee kleine pannenkoekjes van het beslag.
  5. Garneer de pannenkoek met mangostukjes.

Tips en tricks

  • Je kunt (een deel van) de mango ook in hele kleine stukjes snijden en door het beslag roeren voordat je gaat bakken.
  • Als je niet weet wat je met de rest van de amandelmelk aan moet kun je voor dit recept ook gewone melk gebruiken.

Recept delen?

Eet smakelijk

Reacties

5 reactie's op 'Havermoutpannenkoekjes met mango'

  1. De recepten die hier staan hoeveel calorieën zijn dat?

  2. Mmmm… ik heb ze gemaakt en bestreken met een theelepel kwark, 45 gram gebakken appeltje met kaneel en 25 gram schuddebuikjes. Smaakte als een appeltaart in de ochtend … heerlijk! En dat samen voor ca 300 kcal 😃

    1. Hoi, heb je er geen havermout meer door gedaan?

  3. Wat is het voordeel van amandelmelk, in plaats van gewone melk?

    1. Met amandelmelk plakt het beslag goed vast aan de pan en krijg je je pannenkoek niet omgedraaid ?

Reactie plaatsen