Ben je gek op kip pesto en valt een rollade ook altijd goed in de smaak? Maar vind je het op z’n tijd ook leuk en lekker om eens iets anders te proberen? Dan is dit recept echt iets voor jou!
Een heerlijke zelfgemaakte kiprollade op Italiaanse wijze. De pesto vervang je door gremolata. Een frisse Italiaanse smaakmaker die je misschien al kent van het vleesgerecht ossobuco, maar het ook erg goed doet als rolladevulling.
Zo maak je het
- Snijd de kipfilets doormidden en leg de kipfilets op een stuk huishoudfolie.
- Hoe platter de kipfilets zijn hoe beter. Daarom gaan we ze platslaan. Bedek de kipfilets met nog een stuk huishoudfolie en sla ze voorzichtig plat met bijvoorbeeld een koekenpan.
- Verwijder de bovenste laag huishoudfolie en leg de kipfilets tegen elkaar aan.
- Bedek de kip met de prosciutto en bedek weer met een stuk huishoudfolie. Draai het geheel nu om zodat de prosciutto onderop komt te liggen.
- Smeer de kipfilet in met de zuivelspread.
- Maak de gremolata door de peterselie, knoflook, sap van de citroen en de olijfolie met elkaar te blenden in een keukenmachine of hakmolen.
- Verdeel de gremolata nu ook over de kipfilet.
- Rol de kipfilet met de prosciutto aan de buitenkant nu zo strak mogelijk in de folie en leg voor 1 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Verwijder het folie van de kiprollade en bindt hem eventueel op met rolladetouw om te voorkomen dat hij uit elkaar valt.
- Leg de kiprollade in een ovenschaal en bak in ongeveer 45 à 60 minuten gaar.
- Snijd de kiprollade in mooie plakken en serveer ze direct.
Tips en tricks
- In plaats van gremolata kan je ook groene pesto gebruiken.
- Heb je peterselie over? Maak dan een extra portie gremolata. Deze smaakt ook erg lekker als groentedip of door je rauwkostsalade.

Reacties
6 reactie's op 'Italiaanse kiprollade met gremolata'
Marlies Gelissen
Tja k heb 27 nov winterboek besteld en betaald maar hebnog steeds niks gehoord of ontvangen
Vanessa
Hoi Marlies, PostNL heeft wat vertraging momenteel. Mocht je nu aan het einde van deze dag nog niets hebben ontvangen, stuur ons dan even een mailtje via: [email protected]
Jola
Mij lijkt 40 gr peterselie wel heel erg veel
Nineke
De gremolata is op basis van peterselie, deze hoeveelheid heb je dan ook echt nodig.
Jolanda
Daar ben ik het helemaal mee eens.
Een geweldig boek en super lekker
M. E.
Elke keer vind ik t weer zo leuk die nieuwe recepten. Het nieuwste boek is favoriet. Heerlijk die snelle recepten