Kaasbroodjes

1 uur 15 min
124 kcal

Ingrediënten

8 stuks

20 gr
roomboter
20 gr
bloem
200 ml
groentebouillon
40 gr
geraspte (jong) belegen kaas
10 gr
mosterd
4 plakken
bladerdeeg
1
ei

Voedingswaardes

Per stuk

124
Kcal
3 gram
Eiwitten
10 gram
Koolhydraten
8 gram
Vet
1 gram
Vezels

Soms heb je zin in iets écht lekkers voor bij de koffie of borrel. Iets waar je echt van wilt genieten en dat een keer niet perse gezond hoeft te zijn. Dit kaasbroodje is zo’n voorbeeld. Deze snack kan je net als een mini-saucijzen of worstenbroodjes zelf maken. Je moet er wel even voor aan de slag in de keuken, maar het is de beloning zeker waard. Want dit is niet zomaar een broodje kaas, dit is een heerlijk kaasbroodje.

Zo maak je het

  1. Smelt de boter in een steelpan. Voeg vervolgens de bloem toe en bak dit al roerend een paar minuten op laag vuur aan.
  2. Voeg nu al roerend de groentebouillon en geraspte kaas toe en laat de ragout aan de kook komen.
  3. Proef de ragout en maak verder op smaak met mosterd en peper.
  4. Giet de ragout vervolgens op een bord of in een ondiepe (oven)schaal. Laat de ragout in 30 minuten helemaal afkoelen in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  6. Laat de plakken bladerdeeg ontdooien en snijd doormidden.
  7. Doe op elke plak bladerdeeg voor de helft kaasragout en vouw de plak dicht.
  8. Gebruik de tanden van een (kleine) vork om de randen van het bladerdeeg goed vast te drukken, zodat het kaasbroodje niet opengaat tijdens het bakken.
  9. Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met een beetje losgeklopt ei.
  10. Bak de kaasbroodjes in 22 à 25 minuten gaar.
  11. Laat de kaasbroodjes even afkoelen op een (taart)rooster, zodat de warmte aan de onderkant ook weg kan.

Tips en tricks

  • Heb je nog een stuk kaas in de koelkast liggen dan kan je deze ook zelf raspen.
  • Hoe ouder de kaas die je gebruikt, hoe pittiger de smaak van de kaasragout.
  • Je kan de kaasragout nog verder op smaak maken met verse kruiden zoals peterselie of bieslook.

Recept delen?

Eet smakelijk

Reacties

7 reactie's op 'Kaasbroodjes'

  1. Sylvia van der Meis-Strauss

    Top

  2. Super heerlijk wat een geweldige recy

  3. Zou je ook phillodeeg en extra gerijpte 35+ kaas kunnen gebruiken om het minder Calorierijk te maken? Of een ander deegsoort?

    1. Nineke

      Project Gezond

      Ja dat kan wel, maar het resultaat met filodeeg is wel heel anders dan wanneer je bladerdeeg gebruikt.

  4. Ria Boomkens Farla

    Ik ben gek op jullie recepten. Heb al de boeken. En maak het alleemeest de blauwebessen pannekoekjes. Zijn mn schoonmoeder en de buurvrouw gek op 😂😂😂

  5. Zijn deze in te vriezen of gaat smaak dan achteruit? Of dag ervoor maken en in koelkast bewaren?

    1. Nineke

      Project Gezond

      Je kan ze inderdaad het beste een dag van te voren maken en in de koelkast bewaren.

Reactie plaatsen