Wij houden van toprecepten. Recepten die je keer op keer kunt eten en waar je eindeloos van kunt genieten. Recepten die simpel en snel te maken zijn. Wij houden van koken zonder pakjes, zakjes en potten, zodat je precies weet wat je eet.
Wij houden van klassieke recepten zoals kip-kerrie, maar ook van variëren. Wij houden van de beste ingrediënten combineren. Wij houden van deze kabeljauw-kerrie. Jij ook?
Zo maak je het
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Snijd de kabeljauw en paprika in blokjes.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Neem een koekenpan en fruit de ui en knoflook een paar minuten aan in een scheutje olijfolie.
- Bak de paprika even mee. Haal alles uit de pan en zet even apart.
- Bestrooi de kabeljauw met ruim peper en zout.
- Verhit indien nodig een nieuw scheutje olie in dezelfde pan. Bak de kabeljauw in 3 à 4 minuten gaar.
- Kook de tuinerwten 4 minuten voor. Laat ze uitlekken in het vergiet.
- Smelt de boter in een steelpan. Voeg vervolgens de bloem en kerriepoeder toe en bak dit al roerend een paar minuten op laag vuur aan.
- Voeg nu al roerend de melk toe en laat de saus aan de kook komen.
- Maak eventueel verder op smaak met peper en zout.
- Roer alle ingrediënten nu door elkaar en warm alles goed door.
- Verdeel over de borden en serveer met de peterselie.
Tips & tricks
- Heb je nog kookroom in huis? Dan kan je deze ook gebruiken in plaats van een roux te maken. Je hebt dan ongeveer 100 milliliter nodig voor een vergelijkbaar resultaat.
Eet smakelijk

Reacties
10 reactie's op 'Kabeljauw-kerrie met rijst'
Suzan
Als ik de variant wil doen met kookroom is de 100 ml dan voor 2pers? En vervangt dat dan de boter, bloem én melk?
Vanessa
Project GezondDat klopt helemaal!
Suzan
Dankjewel voor je snelle reactie! We gaan t uitproberen vanavond
resy
vanavond gegeten.
super lekker
Sarie van Nieuwland
Ik wil dit recept voor 6 personen maken kan ik dit dan 3 x vermeerderen ?
Vanessa
Ja hoor, dat kan prima!
mara
Jullie hebben heerlijk recepten,ik ga deze vanavond eten ,ga zo door
Els Van dijk-zeij
Zijn de recepten ook zoutarm?
Ik.ben namelijk nierpatiënt.
Vanessa
Onze recepten zijn niet specifiek zout-arm. Zout wordt in sommige recepten gebruikt als smaakmaker, maar dat mag je natuurlijk ook gewoon weglaten.
Gerda
Het zijn heerlijke smakelijke recepten chapeau