Liefhebbers van de Oosterse biefstuksalade en malse ossenhaas opgelet! Voor deze Italiaanse ossenhaassalade hebben we ons laten...
Kerstrecepten
Hartige cruffins
Zo nu en dan duikt er uit het niets een compleet nieuw baksel op. Vaak is het ook nog iets waarvan we ons achteraf met zijn allen...
Hangop met aardbeien en balsamico
Hangop is eigenlijk gewoon uitgelekte yoghurt. Nu je dat weet, begrijp je ook direct waarom ze dit dessert een andere naam hebben...
Boeuf bourguignon
Deze klassieker vindt zijn oorsprong in de Franse keuken. ‘Rund op bourgondische wijze’ is een vertaling van...
Mosterdsoep met spekjes en bosui
Ben je van plan om uitgebreid te koken voor een groot gezelschap? Maak deze mosterdsoep dan als voorgerecht of tussengerecht...
Cannelloni met geitenkaas en walnoot
Naast aandacht voor dit verrassende gerecht, vragen we vandaag ook even je aandacht voor ‘de Project Gezond...
Groenteplaat met krieltjes
De smaak van romanesco zit tussen die van broccoli en bloemkool in. Ze smaakt net wat frisser dan de bloemkool, maar zachter en...
Tonijnsteak
De meeste vissoorten hebben wit vlees, maar het vlees van een tonijn is roze. Dat komt door het myoglobine in de spieren van een...
Beenham met honing-mosterdmarinade
Een stoer stuk vlees, een zoete marinade en een vleugje pit! Dit waanzinnig lekkere recept is heel makkelijk om te maken en doet...
Saltimbocca
Dit is een recept voor een echte Italiaanse klassieker. Saltimbocca bestaat uit dunne plakjes kalfsvlees, bedekt met rauwe ham en...
Rode bietensalade met krieltjes, bramen en veldsla
Met salades houdt het variëren nooit op. Er is altijd wel een nieuwe combinatie die we uit willen proberen. Deze kleurrijke...
Malse ossenhaas met rode wijnsaus
Wat doe je als je de beste manier wilt weten om ossenhaas te bereiden? Dan ga je op bezoek bij de expert. Want vandaag maakten we...
Kaassaus
Dit basisrecept kan je eenvoudig een enorme boost geven! Je kunt namelijk perfect variëren door af en toe een andere kaas te...
Hele geroosterde kip
Voor Kerst wilden we dit jaar graag een typisch feestelijk gerecht. En dat is wat ons betreft erg goed gelukt met deze hele...
Romige pastinaaksoep met croutons
De pastinaak is een wortelgewas met een anijsachtige smaak. De Romeinen namen dit gewas mee vanuit het Middellandse Zeegebied...
Knapperige kaascroutons
Een simpele salade wordt meteen feestelijk met deze knapperige croutons. Een saaie soep (als die al bestaat) is meteen hip met...
Trifle met rood fruit
Onze overzeese westerburen hebben naast geweldige ontbijttradities ook een ander aantrekkelijk gebruik: zalige toetjes maken. Een...
Appel-cranberryspread
Cranberry’s. We kunnen ons zo voorstellen dat je niet heel veel recepten of gerechten kent waar je deze bessen in kunt...
Broccolisoep met zalm
Deze soep prikkelt al je zintuigen. De intens groene kleur van de broccoli steekt schitterend af bij de roze zalmsnippers. De...
Bladerdeeghapje met geitenkaas, tijm en walnoot
Wij vinden de combinatie van kaas en tijm alleen al heel fijn! Neem nu geitenkaas, tijm en walnoot. Verpak deze mooie...
Roerei met gerookte zalm
We hadden al een basisrecept voor (Amerikaans) roerei. En toegegeven: alleen zo’n zacht roerei op zich is ook zeker niet...
Zoete scones met clotted cream
Vandaag weer eens een recept voor een heerlijke zoete traktatie. Niet per se gezond, wel heel lekker! En zoals je vast weet...
Rozijnenbrood met abrikoos en amandelspijs
We zullen direct eerlijk met je zijn: dit is niet zo’n typisch makkelijk en snel PG recept dat je met een half uurtje klaar...
Romige preisoep met kaascroutons
Het is geen geheim dat we van soepjes houden bij Project Gezond. Het liefst maken we er niet al te veel werk van, en ook deze...
Quiche Lorraine
Oui, bien sûr! Eindelijk, daar is ‘ie dan, de klassieker der quiches: quiche Lorraine! De enige echte, mét spekjes...
Kabeljauw met mosterdsaus
Sausjes, daar zijn we gek op! Zo ook op deze romige mosterdsaus. Eentje die nog ontbrak in onze sauzencollectie en echt een mega...
Kippenragout
Zelf kippenragout maken is echt niet moeilijk! En geloof ons, dit is zo veel smaakvoller dan ragout uit een pakje. Nadat je dit...
Coq au vin
Há, we misleiden je eigelijk een beetje met de titel van dit gerecht. ‘Coq’, betekent namelijk haan, maar wij maken...
Witlofsalade met mandarijn, appel en walnoot
Deze witlofsalade zit echt barstensvol verschillende smaken die heel goed samengaan. Hij is echt ontzettend lekker en zal het...
Appel-perenmoes met kaneel
Appel-perenmoes is heel eenvoudig zelf te maken. Het grote voordeel ten opzichte van fruitmoes uit de winkel is dat in jouw...