Dit basisrecept kan je eenvoudig een enorme boost geven! Je kunt namelijk perfect variëren door af en toe een andere kaas te...
Kerstrecepten
Hele geroosterde kip
Voor Kerst wilden we dit jaar graag een typisch feestelijk gerecht. En dat is wat ons betreft erg goed gelukt met deze hele...
Romige pastinaaksoep met croutons
De pastinaak is een wortelgewas met een anijsachtige smaak. De Romeinen namen dit gewas mee vanuit het Middellandse Zeegebied...
Knapperige kaascroutons
Een simpele salade wordt meteen feestelijk met deze knapperige croutons. Een saaie soep (als die al bestaat) is meteen hip met...
Triffle met rood fruit
Onze overzeese westerburen hebben naast geweldige ontbijttradities ook een ander aantrekkelijk gebruik: zalige toetjes maken. Een...
Appel-cranberryspread
Cranberry’s. We kunnen ons zo voorstellen dat je niet heel veel recepten of gerechten kent waar je deze bessen in kunt...
Broccolisoep met gerookte zalm en bieslook
Deze soep prikkelt al je zintuigen. De intens groene kleur van de broccoli steekt schitterend af bij de roze zalmsnippers. De...
Bladerdeeghapje met geitenkaas, tijm en walnoot
Wij vinden de combinatie van kaas en tijm alleen al heel fijn! Neem nu geitenkaas, tijm en walnoot. Verpak deze mooie...
Roerei met gerookte zalm
We hadden al een basisrecept voor (Amerikaans) roerei. En toegegeven: alleen zo’n zacht roerei op zich is ook zeker niet...
Zoete scones met clotted cream
Vandaag weer eens een recept voor een heerlijke zoete traktatie. Niet per se gezond, wel heel lekker! En zoals je vast...
Rozijnenbrood met abrikoos en amandelspijs
We zullen direct eerlijk met je zijn: dit is niet zo’n typisch makkelijk en snel PG recept dat je met een half uurtje klaar...
Romige preisoep met kaascroutons
Het is geen geheim dat we van soepjes houden bij Project Gezond. Het liefst maken we er niet al te veel werk van, en ook deze...
Quiche Lorraine
Oui, bien sûr! Eindelijk, daar is ‘ie dan, de klassieker der quiches: quiche Lorraine! De enige echte, mét spekjes...
Kabeljauw met mosterdsaus
Sausjes, daar zijn we gek op! Zo ook op deze romige mosterdsaus. Eentje die nog ontbrak in onze sauzencollectie en echt een mega...
Kippenragout
Zelf kippenragout maken is echt niet moeilijk! En geloof ons, dit is zo veel smaakvoller dan ragout uit een pakje. Nadat je dit...
Coq au vin
Há, we misleiden je eigelijk een beetje met de titel van dit gerecht. ‘Coq’, betekent namelijk haan, maar wij maken...
Witlofsalade met mandarijn, appel en walnoot
Deze witlofsalade zit echt barstensvol verschillende smaken die heel goed samengaan. Hij is echt ontzettend lekker en zal het...
Appel-perenmoes met kaneel
Appel-perenmoes is heel eenvoudig zelf te maken. Het grote voordeel ten opzichte van fruitmoes uit de winkel is dat in jouw...
Bloemkoolcrèmesoep met spekjes
Bloemkool is een perfecte groente om soep van te maken. Dit wordt – zeker in combinatie met de kookroom – namelijk...
Bladerdeeghapje met gehakt en rozijnen
Dit verrassende hapje is perfect om te serveren op een feestje, maar zeker ook om lekker zelf van te genieten als...
Hasselback aardappels
Wow! Dit is nog eens een mooie manier om een aardappel te serveren. Je moet er even wat tijd en liefde in steken, maar dan krijg...
Romige knoflooksoep
Knoflooksoep? Zeker weten? Ja, zeker weten 🙂 Als je niet bang bent voor een beetje knoflook dan spreekt dit recept je direct aan...
Preirolletjes met ham en paneer
Toen we aan dit recept werkten was het hier geen Project Gezond maar Project Preirol. In de basis is het maken van preirolletjes...
Geroosterde tomatensoep met basilicum
Tomatensoep is een allemansvriendje. Dat blijkt wel uit de vele honderden (misschien wel duizenden) recepten die er online te...
Aardbeienroomijs
IJs maken is cool! Letterlijk en figuurlijk 🙂 We vinden het leuk om te laten zien hoe makkelijk het eigenlijk is om bepaalde...
Gegrilde zalm met sweet chili en sinaasappel
Dit is zonder twijfel onze favoriete bereiding van een zalmfilet. Tot nu toe dan. Dat kan natuurlijk altijd weer veranderen, maar...
Kabeljauw met een krokant korstje
Kabeljauw? Lekker! Met een krokant korstje erop? Nog lekkerder!! En ja, daar gebruiken we bij hoge uitzondering een keertje twee...
Feestelijke amuses – bonbon van carpaccio
Amuses serveren is leuk! Je kunt je gasten allerlei verschillende mini-gerechten laten proeven zonder een enorme berg eten (en...
Feestelijke amuses – gerookte zalmsalade op komkommer
Amuses serveren is leuk! Je kunt je gasten allerlei verschillende mini-gerechten laten proeven zonder een enorme berg eten (en...
Feestelijke amuses – toast met tonijn
Amuses serveren is leuk! Je kunt je gasten allerlei verschillende mini-gerechten laten proeven zonder een enorme berg eten (en...