Deze monchoutaartjes zijn een heel leuk toetje voor bij het kerstdiner. Maar we moeten er wel even iets bij zeggen. Ze stijven...
Kerstrecepten
Vijgenchutney
Verse vijgen zijn heerlijk. Vooral in de zomerperiode verslinden wij er heel wat. Vijgen lenen zich ook perfect voor het maken...
Bietencarpaccio
Een ideaal voorgerecht voor de vegetariërs onder ons. Maar ook zeer geschikt wanneer je voor het hoofdgerecht al het een en ander...
Visterrine van forel en wilde zalmeitjes
Dit is nou echt een recept voor als je een keer iets ander wilt! Want zeg nou zelf, dit maak je niet eventjes op een gemiddelde...
Flinterdunne kaaskoekjes
Deze flinterdunne kaaskoekjes zijn heel erg geschikt om een kaasplank verder mee op te leuken. Bovendien combineren ze perfect...
Witte wijnsaus
Deze witte wijnsaus is gemakkelijk te maken en staat in een handomdraai op tafel. Bovendien is hij erg smakelijk bij...
Romanesco
Romanesco, een prachtige groente die ook wel groene torentjesbloemkool genoemd wordt. Het ziet er in ieder geval een stuk...
Gevulde parelhoen
Net even iets makkelijk dan een giga-kalkoen of een uit de kluiten gewassen kip. Parelhoen is heerlijk sappig en mals en ideaal...
Pommes duchesse
Aardappelpuree op zijn best! Opgespoten in prachtige roosjes en vervolgens krokant afgebakken in de oven. Lekkerder...
Kreeftensoep
In eerste instantie wilden we voor dit recept werken met echte kreeft in plaats van rivierkreeftjes. Maar dat is niet bepaald...
Lamskoteletjes met honing-tijmsaus
Misschien vraag je je na het eten van deze lamskoteletjes af waarom je ze niet vaker eet. Op zich is daar wel een logisch...
Hartige scones met oude kaas en bosui
Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘TOP’? In dit boek vind je de 100 populairste...
Tiramisutorentje
De hoogste kerstboom ter wereld stond in 1950 in Washington. Hij was 67 meter hoog. Zo hoog wordt dit torentje niet. Das maar...
Gevulde rollade met tutti frutti
Dit is een gerecht dat je ook heel goed kunt bereiden als je met een groter gezelschap bent. Je bakt het namelijk af in de oven...
Heldere ossenstaartsoep
At jij deze soep vroeger altijd bij oma, maar dan uit een ‘pakje’? Hoe ouder oma werd hoe gekker de verhoudingen qua...
Dillesaus
Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons populaire afslankboek met 40 recepten en 8 weekmenu’s? Wil je meer weten over dit...
Chocolade panna cotta
Aankomen doe je tussen Oud en Nieuw en Kerst, niet tussen Kerst en Oud en Nieuw! Een bekend gezegde dat eigenlijk best wel waar...
Bladerdeeghapjes met feta en spinazie
Aan hapjes ontbreekt het niet deze Kerst! Zo hebben we al de paddenstoelenragout, de komkommer met ham en bieslook en de...
Friszure komkommer met ham en bieslook
Makkelijker dan dit wordt het niet! Je hoeft niets te koken, niets te bakken alleen maar wat te snijden en te mengen. Dat lukt...
Aardappelgratin
Met Kerst willen we vaak net even iets anders. En daar is deze aardappelgratin heel geschikt voor. Tenzij je dit doordeweeks ook...
Eendenborst met rode wijnsaus
Oei! Dit is echt een topper voor de Kerst! Wat hebben wij lekker zitten smikkelen nadat de foto’s gemaakt waren 🙂 Om dit...
Scroppino met limoncello
Scroppino is een Italiaans drankje dat je als tussengerecht maar ook als nagerecht kunt serveren. Zelf vinden we ‘m vooral...
Miniquiches met ontbijtspek en bosui
Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘TOP’? In dit boek vind je de 100 populairste...
Salade met forel en appelmayonaise
Een lekker en licht voorgerecht dat je snel op tafel hebt staan! De dressing kun je eventueel al van tevoren maken, dan ben je...
Zalm met noten-kruidenkorst
Dit is weer zo’n typisch recept: makkelijk, binnen no-time klaar en vooral heel lekker! En dat is natuurlijk ideaal voor...
Romige paddenstoelenragout
Waarschijnlijk ken je het wel: je komt in de loop van de dag bij elkaar om te gaan genieten van een lekker (kerst)diner. Al gauw...
Eton mess
Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘Altijd lekker’? In dit boek vind je een selectie...
Beenham in sinaasappelmarinade
Een groot stuk vlees klaarmaken is echt minder moeilijk dan je denkt. En in dit geval heb je zelfs geen kernthermometer nodig. We...
Citroen cheesecake met frisse frambozensaus
Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘TOP’? In dit boek vind je de 100 populairste...
Feestelijke peren-meringuetaart
Met deze heerlijke peren-meringuetaart sluit je het kerstdiner op een hele feestelijke manier af. Je hebt er wel wat werk aan...