Met Kerst willen we vaak net even iets anders. En daar is deze aardappelgratin heel geschikt voor. Tenzij je dit doordeweeks ook...
Kerstrecepten
Eendenborst met rode wijnsaus
Oei! Dit is echt een topper voor de Kerst! Wat hebben wij lekker zitten smikkelen nadat de foto’s gemaakt waren 🙂 Om dit...
Scroppino met limoncello
Scroppino is een Italiaans drankje dat je als tussengerecht maar ook als nagerecht kunt serveren. Zelf vinden we ‘m vooral...
Miniquiches met ontbijtspek en bosui
Deze miniquiches zijn echt heerlijk. Leuk om te serveren wanneer je gasten verwacht, of als lekker hapje voor bijvoorbeeld de...
Salade met forel en appelmayonaise
Een lekker en licht voorgerecht dat je snel op tafel hebt staan! De dressing kun je eventueel al van tevoren maken, dan ben je...
Zalm met noten-kruidenkorst
Dit is weer zo’n typisch recept: makkelijk, binnen no-time klaar en vooral heel lekker! En dat is natuurlijk ideaal voor...
Romige paddenstoelenragout
Waarschijnlijk ken je het wel: je komt in de loop van de dag bij elkaar om te gaan genieten van een lekker (kerst)diner. Al gauw...
Eton mess
Eerst even een korte uitleg over de naam van dit gerecht: Eton mess schijnt te zijn ontstaan op Eton college, een public school...
Beenham in sinaasappelmarinade
Een groot stuk vlees klaarmaken is echt minder moeilijk dan je denkt. En in dit geval heb je zelfs geen kernthermometer nodig. We...
Citroen cheesecake met frisse frambozensaus
Cheesecake staat bekend als een ongezonde en machtige caloriebom. En vaak is dat ook helemaal waar. Toch hebben we dit exemplaar...
Feestelijke peren-meringuetaart
Met deze heerlijke peren-meringuetaart sluit je het kerstdiner op een hele feestelijke manier af. Je hebt er wel wat werk aan...
Witte chocoladesoep met mango
Dit gerecht hebben we een beetje een restaurant in Hoevelaken. Eentje waar je echt wel goed kunt eten! En elk seizoen hebben ze...
Pepersaus
Biefstuk met pepersaus blijft toch echt een gouden combi. Maar ook een hamburger, varkenshaasje, of kipfiletje smaakt meer dan...
Cranberrysaus
Deze cranberrysaus is makkelijk om te maken, laag in calorieën en bijzonder lekker. Drie hele goede redenen om ‘m voor...
Champignonsaus
Heb je nog pakjes voor champignonsaus in de kast liggen? Maak die dan eerst maar op. Waarom? Nadat je deze saus hebt gemaakt...
Gevulde kalkoenfilet met cranberries en walnoten
We hebben een artikel met tips voor het bereiden van een hele kalkoen. Als je dat toch nog niet echt ziet zitten – of als...
Gekarameliseerde regenboogwortels
Wij zijn helemaal gewend aan de ‘normale’ oranje wortels, maar ze zijn er ook nog in allerlei andere kleuren. In het...
Haricots verts met pancetta
Je hebt sperziebonen met ontbijtspek en je hebt haricots verts met pancetta. Zit daar verschil in dan? Jazeker! Sperziebonen...
Carpaccio van gerookte kipfilet met balsamicostroop
Dit recept is exact hetzelfde als dat voor de rundercarpaccio, maar dan met gerookte kipfilet 🙂 Een lekkere variant voor alle...
Viscocktail met gerookte zalm, garnalen en rivierkreeft
Zie je die twee viscocktails op de foto? Dit is een voorbeeld van een portie voor twee personen, maar op kantoor ontstond er toch...
Salade met geitenkaas, ontbijtspek en balsamicostroop
Als je geitenkaas, ontbijtspek en balsamico met elkaar combineert weet je zeker dat het eindresultaat een winnaar wordt 🙂 Zo ook...
Zo serveer je een heerlijke (kerst)kalkoen!
Eén ding weten we zeker. Tijdens de kerstdagen worden er in Nederland meer kalkoenen gegeten dan in de rest van het hele jaar...
Rundercarpaccio met balsamicostroop
Niet heel origineel, wel makkelijk en vooral erg lekker! De rundercarpaccio kunnen we inmiddels gerust een klassieker noemen maar...
Stoofperen
Stoofperen: zo oud als de weg naar Rome, super simpel om te maken maar toch nog steeds erg populair. Vooral als je de peren in...
Gegrilde zalm uit de oven
Bij het bereiden van vis (en vlees) kun je gerust uitgaan van het ‘less is more’ principe. Een mooi stuk vis heeft...
Gevulde champignons met roomkaas en ham
Dit is al jarenlang ons favoriete recept voor gevulde champignons. Simpel maar o zo lekker! Ham en roomkaas zijn sowieso dikke...
Pikante pompoensoep
Deze soep is ons erg goed bevallen. Hij smaakt heerlijk romig en lekker pittig dankzij de rode peper die erin gaat. Daarnaast...
Geroosterde pompoen
Veel mensen lopen de pompoenen gauw voorbij in de supermarkt. Want, wat moet je toch met zo’n ding? Nou, je kunt er van...
Varkenshaas met brie en spek
Kleed je varkenshaas chique aan met brie en spek. Perfect als je je gasten een keer wilt verrassen met een stukje vlees dat net...
Aardappels met schil uit de oven
Je kunt aardappels op allerlei manieren bereiden. Maar dit is absoluut een groot favoriet van ons. Uit de oven, met schil en al...