Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘TOP’? In dit boek vind je de 100 populairste recepten van ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.
Dit rijstgerecht is in één pan te bereiden. Handig! De ster van dit gerecht is zonder twijfel de chorizo. Die geeft tijdens het bakken enorm smaakvolle olie af, waardoor alle ingrediënten deze smaak ook oppikken. En dat is precies de bedoeling.
Zo maak je het
- Snijd de chorizo eerst in plakken van 0,5 cm dik en vervolgens in blokjes. Snijd de kipfilet ook in blokjes.
- Snipper de ui, snijd de paprika in blokjes en de bleekselderij in boogjes. Maak de sperziebonen schoon en snijd ze een keer doormidden.
- Verhit een scheutje olie in een (hapjes)pan en voeg de kipfilet, paprikapoeder en chilipoeder toe. Bak 3 minuten op hoog vuur en verwijder uit de pan.
- Bak de chorizo in dezelfde pan een paar minuten aan. Voeg de ui toe en bak vijf minuten mee.
- Voeg nu alle groente en de (ongekookte) rijst toe en schep alles goed om.
- Los het halve bouillonblokje op in 300 milliliter heet water, voeg toe aan het gerecht en doe de deksel op de pan.
- Laat het gerecht in 20 minuten gaar stoven. Voeg na 10 minuten de kipfilet weer toe.
Tips en tricks
- Zet de deksel de laatste minuten eventueel schuin op de pan als het gerecht te nat blijft.
- Uitgebakken chorizo smaakt heel anders dan ‘gewone’ chorizo. Dus ook als je normaal gesproken niet zo gek bent op chorizo is dit gerecht zeker het proberen waard.

Reacties
20 reactie's op 'Kip jambalaya met chorizo'
Diane Reijntjes
Wat een superlekker en simpel gerecht. Het hele gezin heeft ervan gesmikkeld
Jennifer
Ik ben geen fan van chorizo maar in dit gerecht was het lekker. Geeft veel smaak. Bleekselderij weggelaten. Al 2 weken eten we jullie recepten voor het avondeten en al bijna 2 kilo kwijt.
Jolanda
Hoi Jennifer, gebruiken jullie enkel de recepten voor avondeten? Wat goed zeg in zo’n korte periode!
Barbara
Hoe ga je te werk indien je bloemkoolrijst wilt gebruiken?
Julia Romijn
Hoi Barbara, Je kunt de in plaats van rijst bloemkoolrijst gebruiken, wel veranderen de verhouding koolhydraten vetten eiwitten en het aantal calorieën dan. 🙂
Gerda
Wat kan er ipv bleekselderij als je dat niet lekker vind
Julia Romijn
Hoi Gerda, Je kunt prima een andere groente gebruiken zoals bijvoorbeeld wortel. Of neem een kijkje op de variatielijst voor inspiratie: https://www.projectgezond.nl/variatielijst/groente-bonen-en-peulvruchten/
Danielle
Hmmm ga dit vanavond maken. Alleen vervang ik de rijst door bloemkoolrijst. Ben benieuwd of het dan net zo lekker wordt!?
Anke Bartholomeus van Heeckeren
Kan dat ook evt met salami…
Nineke
Ja hoor, salami smaakt ook erg lekker in dit gerecht.