Kip-mangosalade

50 min
133 kcal

Ingrediënten

300 gram salade

100 gr
kipfilet
500 ml
kippenbouillon
30 gr
yoghurt
30 gr
fritessaus
5 gr
honing
5 gr
mosterd
100 gr
mango
15 gr
pistachenoten
5 gr
bieslook

Voedingswaardes

Per 100 gram

133
Kcal
10 gram
Eiwitten
8 gram
Koolhydraten
6 gram
Vet
2 gram
Vezels

‘Hebben jullie ook een recept voor kip-mangosalade?’

Dat hadden we nog niet. Maar nu dus wel 😉 En we begrijpen waarom jullie deze salade liever zelf willen maken.

Vanaf nu eet je alleen nog kip-mangosalade waarbij de verhouding, kip, mango en saus wél klopt. Ook is de saus niet meer zo vet als je misschien gewend was, maar wel net zo lekker. Of misschien wel lekkerder… Wat denk jij? En de stukjes kip en mango, die snij je gewoon zelf in mooie fijne stukjes. Geen grote brokken meer voor jou 😉

Nog niet overtuigd? Wacht dan maar tot je deze salade proeft op een toastje of lunchbroodje. Genieten gegarandeerd!

Zo maak je het

  1. Kook de kipfilet in de kippenbouillon gaar in ongeveer 10 tot 12 minuten. Laat hem iets afkoelen en snijd daarna in fijne stukjes.
  2. Doe de yoghurt, fritessaus, honing en mosterd in een schaaltje en roer goed door. Maak op smaak met wat peper en zout.
  3. Snijd de mango in hele kleine stukjes.
  4. Hak de pistachenoten en bieslook in fijne stukjes.
  5. Doe alle ingrediënten nu bij elkaar en roer goed door. Maak eventueel nog verder op smaak met peper en zout.

Tips en tricks

  • Je kan eventueel ook nog wat citroensap naar smaak toevoegen. Dit beetje zuur kan de frisse tegenhanger zijn van de fritessaus en het lekkere verschil maken.
  • Gebruik het liefst verse mango voor je salade. Die smaakt hierin nog lekkerder dan mango uit de diepvries.

Recept delen?

Eet smakelijk

Reacties

10 reactie's op 'Kip-mangosalade'

  1. Anke kastelijns

    Ik lust geen mayonaise, zou deze salade ook zonder mayonaise of fritessaus lekker zijn?

    1. Nineke

      Project Gezond

      Je kan dan ook wat extra yoghurt toevoegen. Eventueel met wat extra honing zodat het niet te zuur wordt.

    2. Misschien met kwark opv mayonaise

  2. Recept voor een gezondere variant van de Johma kip samba zou ook welkom zijn!

      1. Oh! Helemaal gemist. Binnenkort maar eens proberen!
        Bedankt!

  3. Op de foto lijkt het meer op ananas😃

  4. Esther Verwoolde

    Lijkt me heerlijk!!

    1. Kun je ook griekse yoghurt en vega mayonaise gebruiken?

      1. Ja hoor, dat kan prima.

Reactie plaatsen