Oh zo lekker, deze combinatie van kip, rijst, groente én zwarte bonensaus! Dit is ook een populair gerecht bij de Chinees, onder de noemer ‘tau sie kai’. Met dit recept maak je precies zo’n gerecht, maar dan net even op onze eigen manier en misschien wel lekkerder. Oordeel zelf 🙂
En het leuke is, dat je ook die bonensaus gewoon lekker zelf maakt in plaats van uit een pakje of flesje. Varieer overigens gerust lekker met de groente.
Zo maak je het
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Bereid nu eerst de zwarte bonensaus.
- Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met wat peper en zout.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Maak de peultjes schoon en kook ze kort of overgiet met kokend water. Overgiet ook de taugé met kokend water.
- Maak de champignons schoon en snijd in plakjes of blokjes.
- Verhit een scheut olie in een wok en laat gloeiend heet worden.
- Giet een deel van de zwarte bonensaus in de hete pan en voeg direct de kipblokjes toe. Bak de kip op hoog vuur rondom aan.
- Voeg de ui, champignons en peultjes toe en bak ongeveer 1 minuut op hoog vuur mee.
- Zet het vuur lager en voeg de knoflook en taugé toe. Overgiet met de rest van de saus en bak tot alles goed warm is.
- Schep eerst de rijst op de borden en bedek met de kip en groenten uit de wok.
Tips en tricks
- Dit recept is ook lekker met rijstnoedels. Rijstnoedels zijn snel klaar en je kunt ze daarna even mee wokken.
- Je kunt de kip ook eerst marineren in een deel van de saus.
- Voor dit recept gebruik je 60 ml zwarte bonensaus, dat is ook waar we mee gerekend hebben. Je kunt ervoor kiezen om de 200 milliliter volgens het recept te maken, en de rest bijvoorbeeld te gebruiken voor een ander recept, of je vriest het in. Je kunt natuurlijk ook de verhoudingen aanpassen naar 60 milliliter.

Reacties
7 reactie's op 'Kip met rijst en zwarte bonensaus'
Mira van Ooijen
Moet je de bonen uit laten lekker voor gebruik?
Nineke
Als je op de link klikt naar het recept, dan zie je precies hoe de saus bereid wordt.
Marjolein
Mijn zwarte bonensaus mislukte door teveel gember.
Hurry hurry naar de supermarkt potje (sorry) kopen.
Smaakt toch echt heel anders, omdat de bonen gefermenteerd zijn. Dus mix gemaakt van potje en mijn brouwsel 😊
Prima!
Anna
Heerlijk, simpel en snel klaar 🙂
Yvonne
Was echt zo lekker genoten van het recept
Sarie van Nieuwland
Ik wil ipv de rijst de rijstnoedels nemen
Is dat dan ook 130 gram?
Sandra
Was erg lekker, wel potje saus van go tan gebruikt