Kipfilet in roomsaus is een klassieker die niet mag ontbreken aan je kookrepertoire. Je kan er namelijk alle kanten mee op. Combineer het met krieltjes, gekookte aardappels of pasta en het smaakt. Geen fan van champignons? Vervang ze door sperziebonen als je daardoor meer blije gezichten aan tafel krijgt. Handig toch zo’n gerecht met basisingrediënten die je wellicht standaard in huis hebt. Zo kan je altijd uit de voeten als je de vraag gesteld krijgt: wat eten wij vandaag?
Zo maak je het
- Dek de kipfilets af met huishoudfolie (of een boterhamzakje) en sla ze met een pan wat platter. Let wel op dat je de filets niet kapot maakt.
- Leg je hand op de filets en snijd ze met een scherp, puntig mesje zo recht mogelijk doormidden. Bestrooi met peper en zout.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kip gaar. Zet even apart en dek af met aluminiumfolie.
- Snijd de champignons in plakjes.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Fruit de ui met de knoflook op middelmatig vuur aan.
- Voeg de champignons toe en bak even mee.
- Voeg de boter toe en laat smelten.
- Voeg vervolgens de bloem toe en bak dit al roerend een paar minuten op laag vuur aan.
- Voeg nu al roerend de melk toe en laat de saus aan de kook komen.
- Hak de peterselie fijn.
- Voeg de peterselie toe aan de saus en laat al roerend een paar minuten doorkoken. Maak de saus op smaak met peper en eventueel wat zout en citroensap.
- Voeg de kip toe aan de saus en laat even meewarmen.
Tips en tricks
- Wil je de roomsaus wat pit geven dan kan je er ook wat mosterd aan toevoegen.
Reacties
17 reactie's op 'Kipfilet in roomsaus'
Thea
Heerlijk. Heb alleen iets meer melk toegevoegd zodat de saus minder compact werd.
Ans van Heeswijk
Ziet er ook in de pan heel aantrekkelijk uit. Makkelijk te bereiden. Niet onbelangrijk, het smaakt voortreffelijk.
Babs
Vandaag gegeten met rijst en een salade er bij , heerlijk.
W.Hofman
Waarom gebruik je geen kippen- of groentebouillon om de saus te maken. En ik mis de room die je kan gebruiken om de saus dunner te maken. Het heet toch een roomsaus!
Nineke
Project GezondWe maken voor deze saus een roux die heerlijk romig is. Je kunt wel de melk weglaten en hiervoor bouillon gebruiken, de saus zal dan minder romig zijn.
Renske
Heerlijk recept maar kunnen jullie ook het aantal suikers vermelden die erin zitten ivm diabetes
Andrea
Diabeten rekenen in koolhydraten , toch niet in suikers of kcal??
Mieke
Staat keurig vermeld.
Als je kopje voedingswaarde opent door op pijltje te klikken staan er zowel de suikers als de kcal
Yoke Rietbroek-Nijssen
Jammer dat de calorieën er niet bij worden vermeld.
Ik ga dit recept wel proberen maar dan zonder roomsaus en aard.
Ook met meer groenten.
Nineke
Project GezondDe calorieën staan onder de ingredienten vermeld.
Margret
366 calorieën, staat naast de breidingstijd bovenaan.
Nell
Als je de voedingswaarde opent krijg je alle gegevens te zien, die voor jou belangrijk zijn.
Marian
Staat erbij hoor! Onder voedingswaarde
Sylvia van der Meis-Strauss
Bedankt voor het recept inderdaad
Heerlijk met krieltjes.rijst of pasta.
Met een frisse salade erbij