Kipfilet in roomsaus

40 min
366 kcal

Ingrediënten

2 personen

200 gr
kipfilet
250 gr
champignons
1
ui
1
teentje knoflook
20 gr
boter
20 gr
bloem
200 ml
melk
10 gr
peterselie
5 ml
citroensap

Voedingswaardes

Per persoon

366
Kcal
32 gram
Eiwitten
19 gram
Koolhydraten
16 gram
Vet
7 gram
Vezels

Kipfilet in roomsaus is een klassieker die niet mag ontbreken aan je kookrepertoire. Je kan er namelijk alle kanten mee op. Combineer het met krieltjes, gekookte aardappels of pasta en het smaakt. Geen fan van champignons? Vervang ze door sperziebonen als je daardoor meer blije gezichten aan tafel krijgt. Handig toch zo’n gerecht met basisingrediënten die je wellicht standaard in huis hebt. Zo kan je altijd uit de voeten als je de vraag gesteld krijgt: wat eten wij vandaag?

Zo maak je het

  1. Dek de kipfilets af met huishoudfolie (of een boterhamzakje) en sla ze met een pan wat platter. Let wel op dat je de filets niet kapot maakt.
  2. Leg je hand op de filets en snijd ze met een scherp, puntig mesje zo recht mogelijk doormidden. Bestrooi met peper en zout.
  3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kip gaar. Zet even apart en dek af met aluminiumfolie.
  4. Snijd de champignons in plakjes.
  5. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  6. Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Fruit de ui met de knoflook op middelmatig vuur aan.
  7. Voeg de champignons toe en bak even mee.
  8. Voeg de boter toe en laat smelten.
  9. Voeg vervolgens de bloem toe en bak dit al roerend een paar minuten op laag vuur aan.
  10. Voeg nu al roerend de melk toe en laat de saus aan de kook komen.
  11. Hak de peterselie fijn.
  12. Voeg de peterselie toe aan de saus en laat al roerend een paar minuten doorkoken. Maak de saus op smaak met peper en eventueel wat zout en citroensap.
  13. Voeg de kip toe aan de saus en laat even meewarmen.

Tips en tricks

  • Wil je de roomsaus wat pit geven dan kan je er ook wat mosterd aan toevoegen.

Recept delen?

Eet smakelijk

Reacties

17 reactie's op 'Kipfilet in roomsaus'

  1. Heerlijk. Heb alleen iets meer melk toegevoegd zodat de saus minder compact werd.

    1. Ans van Heeswijk

      Ziet er ook in de pan heel aantrekkelijk uit. Makkelijk te bereiden. Niet onbelangrijk, het smaakt voortreffelijk.

  2. Vandaag gegeten met rijst en een salade er bij , heerlijk.

  3. Waarom gebruik je geen kippen- of groentebouillon om de saus te maken. En ik mis de room die je kan gebruiken om de saus dunner te maken. Het heet toch een roomsaus!

    1. Nineke

      Project Gezond

      We maken voor deze saus een roux die heerlijk romig is. Je kunt wel de melk weglaten en hiervoor bouillon gebruiken, de saus zal dan minder romig zijn.

  4. Heerlijk recept maar kunnen jullie ook het aantal suikers vermelden die erin zitten ivm diabetes

    1. Diabeten rekenen in koolhydraten , toch niet in suikers of kcal??

    2. Staat keurig vermeld.
      Als je kopje voedingswaarde opent door op pijltje te klikken staan er zowel de suikers als de kcal

  5. Yoke Rietbroek-Nijssen

    Jammer dat de calorieën er niet bij worden vermeld.
    Ik ga dit recept wel proberen maar dan zonder roomsaus en aard.
    Ook met meer groenten.

    1. Nineke

      Project Gezond

      De calorieën staan onder de ingredienten vermeld.

    2. 366 calorieën, staat naast de breidingstijd bovenaan.

    3. Als je de voedingswaarde opent krijg je alle gegevens te zien, die voor jou belangrijk zijn.

    4. Staat erbij hoor! Onder voedingswaarde

  6. Sylvia van der Meis-Strauss

    Bedankt voor het recept inderdaad
    Heerlijk met krieltjes.rijst of pasta.
    Met een frisse salade erbij

Reactie plaatsen