Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘Altijd lekker’? In dit boek vind je een selectie van 100 populaire recepten uit ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.
Wij zijn wel van de schotels bij Project Gezond. Het was alweer een tijdje geleden dat we een gerecht bedachten met snijbonen. We zijn druk aan het kokkerellen geweest en uiteindelijk op dit recept uitgekomen.
Rundergehakt, een sjalotje, cherrytomaatjes en aardappelschijfjes met de snijbonen verstopt onder een heerlijk knapperig laagje zelfgemaakt paneer van brood en amandelen. Dit is wat ons betreft de ideale snijbonenschotel! En het hoeft niet eens superlang in de oven te staan, toch fijn.
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 100 graden.
- Leg de sneeën brood 10 à15 minuten te drogen in de oven.
- Maak de snijbonen schoon en snijd ze naar wens enkele keren grof door of in kleinere stukjes.
- Kook de snijbonen 3 à 5 minuten in water met het bouillonblokje.
- Giet af, spoel koud en laat uitlekken in een vergiet.
- Breek de gedroogde sneeën brood in stukken. Doe ze samen met de amandelen, peterselie, olijfolie, ruim peper en wat zout in een blender en maal tot een fijn paneermeel. Zet even apart.
- Verwarm de oven verder naar 180 graden.
- Snipper het sjalotje.
- Verhit een scheutje olie in een ruime pan en fruit het sjalotje samen met de paprikapoeder een paar minuten aan.
- Zet het vuur hoger en bak het gehakt rul.
- Voeg de snijbonen toe. Bak op middelmatig vuur kort mee.
- Snijd de cherrytomaten in kwarten en voeg toe. Roer even door en zet het vuur uit.
- Maak het mengsel goed op smaak met peper en zout.
- Vet een ovenschaal in en verdeel de aardappelschijfjes over de bodem. Stort het snijbonenmengsel op de aardappelschijfjes en verdeel het paneermeel erover.
- Zet voor 20 à 25 minuten in de oven.
Tips en tricks
- Verse snijbonen kun je gesneden en wel vinden in de koeling van de supermarkt.
- Vervang de aardappelschijfjes eens door aardappelpuree. Begin in dat geval met het snijbonenmengsel, verdeel daar de aardappelpuree over en sluit af met het paneermeel.
- Wil je deze schotel al eerder voorbereiden? Goed idee! Verdeel het paneermeel echter pas over de schotel vlak voordat je ‘m in de oven schuift.

Reacties
12 reactie's op 'Knapperige snijbonenschotel'
Helga
Hoi,
Ik heb het boek, maar daar staat ook ovenplaat 100C, klopt dit?
Nineke
Je zet de oven eerst op 100 graden om het brood te roosteren. Daarna verwarm je de oven verder naar 180 graden.
Ellen
Heb het zomerboek,iedere dag smullen geblazen ??
Bets
Ik heb het met walnoten gemaakt, die heb ik zoveel, en was ook super lekker hoor.
Marjolijn
Wat was dit super lekker en het grappige is dat toen mijn man hoorde dat we snijbonen zouden eten, vertrok zijn gezicht.
Uiteindelijk ging hij met een lang gezicht aan tafel en.., hij heeft zitten smullen!
corry de Krey
kaneel-pompoencake super lekker.
Mandy
Heb ik hiervoor hele amandelen nodig en dan in keukenmachine fijn malen?
Nineke
Je kunt de amandelen inderdaad fijn hakken in de keukenmachine, je kunt ook amandelschaafsel gebruiken.