Koek- en speculaaskruiden

5 min

Ingrediënten

1 potje

10 tl
kaneel
2 tl
nootmuskaat
2 tl
kruidnagelpoeder
2 tl
piment
1 tl
gemberpoeder
1 tl
korianderpoeder
0.5 tl
foelie
0.5 tl
kardemom

Voedingswaardes

Al deze kruiden ruiken apart van elkaar al fantastisch. Als je ze combineert ontstaat een authentieke kruidenmix om toe te voegen aan je baksel. Of om gewoon af en toe even aan te ruiken en alles te vergeten. Toch raden we je aan om ze eens te gebruiken in deze kruidkoek.

Zo maak je het

  1. Meng alle kruiden en specerijen goed door elkaar.
  2. Doe het mengsel in een potje dat je goed af kunt sluiten.

Tips en tricks

  • Foelie en vooral kardemom hebben een sterke smaak. Naar verhouding doe je daar dus minder van in het mengsel. Naar smaak kun je natuurlijk meer foelie en kardemom toevoegen.
  • Als je iets niet in poedervorm kunt krijgen dan kun je het met een vijzel malen. Er mogen best enkele grotere stukjes in de kruiden zitten.

Recept delen?

Eet smakelijk

Reacties

2 reactie's op 'Koek- en speculaaskruiden'

  1. Hai, in Wageningen zit een kruidenwinkel in de Hoogstraat, en die heeft zelf koekkruiden voor mij gemaakt. Spotgoedkoop ook, 2,50 euro per bakje. En alles ruikt ernaar. Geweldige en aanbevelenswaardig winkel!

    1. De naam van de winkel is Al Diwan

Reactie plaatsen