Lasagne kip pesto met mascarpone

1 uur 10 min
511 kcal

Ingrediënten

4 personen

1
ui
1 teentje
knoflook
250 gr
champignons
300 gr
courgette
200 gr
kipfilet
40 gr
groene pesto
500 gr
gezeefde tomaten
100 gr
mascarpone
120 gr
lasagnebladen
120 gr
geraspte kaas

Voedingswaardes

Per persoon

511
Kcal
28 gram
Eiwitten
33 gram
Koolhydraten
28 gram
Vet
5 gram
Vezels

Deze lasagne maak je met een andere rode saus dan je waarschijnlijk gewend bent. Doet de klassieke bolognese lasagne het bij jou thuis altijd goed? Dan kan je deze lasagne met kip-pesto en tomaten-mascarponesaus ook gerust eens proberen! Deze lasagne is ook erg smaakvol, maar romiger door de mascarpone. Het gehakt is vervangen door kip-pesto. Een combinatie die zonder twijfel in de smaak gaat vallen!

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  3. Snijd de champignons in plakjes en de courgette in kleine blokjes.
  4. Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
  5. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook even aan.
  6. Bak de kipfilet even mee en maak op smaak met peper en eventueel zout.
  7. Voeg de champignons en courgette toe en bak een paar minuten zachtjes mee.
  8. Roer vervolgens de pesto, gezeefde tomaten en mascarpone er doorheen.
  9. Maak de tomaten-mascarponesaus eventueel verder op smaak met peper en zout.
  10. Begin met een kwart van de tomaat-mascarponesaus onderin de ovenschaal.
  11. Leg daarop 60 gr lasagnebladen.
  12. Dan weer een kwart van de tomaat-mascarponesaus.
  13. Leg daarop de andere 60 gr lasagnebladen.
  14. Daar bovenop gaat het laatste deel van de tomaat-mascarponesaus.
  15. Bestrooi met de geraspte kaas.
  16. Zet de lasagne ongeveer 35 à 40 minuten in de oven op 180 graden.

Tips en tricks

  • Voor vier personen heb je een ovenschaal van ongeveer 2 liter nodig. Dit kun je heel makkelijk testen door met een maatbeker te controleren of er twee liter water in de schaal past.

Recept delen?

Eet smakelijk

Reacties

15 reactie's op 'Lasagne kip pesto met mascarpone'

  1. Wij proberen ‘m vandaag, het sausje is in ieder geval al erg lekker! Ik verwacht dat de lasagne in z’n geheel ook heel lekker is

  2. Hoeveel gram eet je dan uiteindelijk pp? Ik wil voor mezelf een portie wat past in het dieet maar mijn gezin kan natuurlijk meer opscheppen. Hoeveel is voor 1 persoon die af wilt vallen?

    1. Nineke

      Project Gezond

      Het recept is voor 4 personen, je mag 1/4 deel nemen.

  3. Welke lasagne bladen hebben jullie gebruikt? Gedroogde of koelverse?

  4. Kun je hiervan ook een portie invriezen?

    1. Sarah Fernhout

      Project Gezond

      Ja dit kan

  5. Vandaag voor het eerst gegeten. Het was heerlijk!!

    1. Super lekker recept alleen de pesto proef je niet. Dus of ik zou er meer in doen, of hem weglaten. Zonder is hij ook lekker genoeg. Een dikke 8 waard!

  6. Kan ik deze lasagne ook een dag van te voren klaar maken en de dag erop in de oven?

    1. Vanessa

      Project Gezond

      Je kunt de lasagne het beste in zijn geheel bereiden en dan de volgende dag opwarmen.

      1. Bedankt, ga ik doen

      2. Marja Dolman

        Kan dit ook in de slowcooker en zoja, hoe lang?

Reactie plaatsen

Nieuwe recepten

Alle recepten