Deze lasagne maak je met een andere rode saus dan je waarschijnlijk gewend bent. Doet de klassieke bolognese lasagne het bij jou thuis altijd goed? Dan kan je deze lasagne met kip-pesto en tomaten-mascarponesaus ook gerust eens proberen! Deze lasagne is ook erg smaakvol, maar romiger door de mascarpone. Het gehakt is vervangen door kip-pesto. Een combinatie die zonder twijfel in de smaak gaat vallen!
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Snijd de champignons in plakjes en de courgette in kleine blokjes.
- Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook even aan.
- Bak de kipfilet even mee en maak op smaak met peper en eventueel zout.
- Voeg de champignons en courgette toe en bak een paar minuten zachtjes mee.
- Roer vervolgens de pesto, gezeefde tomaten en mascarpone er doorheen.
- Maak de tomaten-mascarponesaus eventueel verder op smaak met peper en zout.
- Begin met een kwart van de tomaat-mascarponesaus onderin de ovenschaal.
- Leg daarop 60 gr lasagnebladen.
- Dan weer een kwart van de tomaat-mascarponesaus.
- Leg daarop de andere 60 gr lasagnebladen.
- Daar bovenop gaat het laatste deel van de tomaat-mascarponesaus.
- Bestrooi met de geraspte kaas.
- Zet de lasagne ongeveer 35 à 40 minuten in de oven op 180 graden.
Tips en tricks
- Voor vier personen heb je een ovenschaal van ongeveer 2 liter nodig. Dit kun je heel makkelijk testen door met een maatbeker te controleren of er twee liter water in de schaal past.
Eet smakelijk

Reacties
15 reactie's op 'Lasagne kip pesto met mascarpone'
Anita
Wij proberen ‘m vandaag, het sausje is in ieder geval al erg lekker! Ik verwacht dat de lasagne in z’n geheel ook heel lekker is
Marjolein
Hoeveel gram eet je dan uiteindelijk pp? Ik wil voor mezelf een portie wat past in het dieet maar mijn gezin kan natuurlijk meer opscheppen. Hoeveel is voor 1 persoon die af wilt vallen?
Nineke
Project GezondHet recept is voor 4 personen, je mag 1/4 deel nemen.
Sylvia
Welke lasagne bladen hebben jullie gebruikt? Gedroogde of koelverse?
Astrid
Kun je hiervan ook een portie invriezen?
Sarah Fernhout
Project GezondJa dit kan
Henriette
Vandaag voor het eerst gegeten. Het was heerlijk!!
Suzanne
Super lekker recept alleen de pesto proef je niet. Dus of ik zou er meer in doen, of hem weglaten. Zonder is hij ook lekker genoeg. Een dikke 8 waard!
Pauline
Kan ik deze lasagne ook een dag van te voren klaar maken en de dag erop in de oven?
Vanessa
Project GezondJe kunt de lasagne het beste in zijn geheel bereiden en dan de volgende dag opwarmen.
Pauline
Bedankt, ga ik doen
Marja Dolman
Kan dit ook in de slowcooker en zoja, hoe lang?