Staat er een maaltijdsalade op het menu, dan betekent dat meestal dat je aan je snij-skills kunt werken. Bij deze salade is dat ook het geval. Je begint met het snijden van de zoete aardappel, kippendijen en sneeën brood. Wanneer deze gaar en krokant worden in de oven heb je nog 15 minuten de tijd om je snijtechnieken verder te trainen met de overige groenten. Hoe beter je skills, hoe gunstiger dit is voor de tijd die je in de keuken staat. Want ben je klaar voordat de timer van de oven gaat? Dan lukt het je misschien zelfs nog om de keuken op te ruimen. Of alvast een beginnetje te maken. Een echte win-win situatie als je het ons vraagt. Want het eindresultaat is altijd een heerlijke lauwwarme salade.
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 2 bij 2 centimeter. Kook ze 5 minuten voor in water met ruim zout. Laat goed uitlekken.
- Snijd de kippendijfilet en de sneeën brood in kleine blokjes.
- Hak de knoflook fijn.
- Doe de zoete aardappel, kip en broodblokjes in een kom en meng met de knoflook, olijfolie, ras el hanout, peper en eventueel zout.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de inhoud van de kom over de bakplaat. Laat 15 minuten bakken in de oven en schep halverwege een keer om.
- Snijd (indien nodig) de romaine sla in repen en verdeel over twee borden.
- Snijd de rode ui in kwartringen en de puntpaprika in dunne repen. Verdeel over de sla.
- Hak de bieslook fijn.
- Roer de dressing van de yoghurt, fritessaus, bieslook en citroensap.
- Verdeel de de zoete aardappel, kip en broodblokjes over de borden.
- Verdeel de dressing over de salade.
Tips en tricks
- Je kan er ook voor kiezen de rode ui en paprika mee te laten garen in de oven.
- Deze salade is ook lekker met de zelfgemaakte yoghurt-mosterddressing.