Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘Altijd lekker’? In dit boek vind je een selectie van 100 populaire recepten uit ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.
Wij mogen zelf graag een loempiaatje eten, maar heel gezond is het meestal niet. Sowieso worden loempia’s meestal gefrituurd en daarnaast is de verhouding tussen deeg en vulling ook niet altijd heel optimaal.
En dat is het leuke aan deze loempiataart. We bepalen zelf hoeveel deeg we gebruiken en wat we er verder in doen. En zoals je van ons gewend bent zijn dat simpele en vooral pure ingrediënten. Het resultaat: een ‘loempia’ in taartvorm uit de oven, gemaakt van mooie verse producten.
En de smaak? Die is super! Je eet echt een loempia, maar dan op een andere manier. Een prima alternatief voor de loempiaboer bij het plaatselijke winkelcentrum.
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Laat de vellen filodeeg ontdooien onder een vochtige theedoek.
- Pers 1 teentje knoflook en meng met de ketjap manis, sojasaus en peper en zout tot een gladde marinade.
- Snijd de kipfilet in stukjes. Leg ze minimaal 10 minuten in de zojuist gemaakte marinade.
- Vet een taartvorm in en beleg de bodem met 1 vel filodeeg. Bekleed de randen van de vorm met de andere vellen. Laat van ieder vel een flink stuk van het deeg over de rand hangen. Dit sla je straks terug over de taart als de vulling erin zit.
- Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan. Bak de blokjes kipfilet op hoog vuur rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet afgedekt weg. Bak in dezelfde pan de Oosterse wokgroente op hoog vuur knapperig. Zet het vuur lager en pers het andere teentje knoflook boven de groenten. Zet het vuur uit en meng de kipfilet door de groente.
- Bereid de glasnoedels volgens de instructies op de verpakking. Snijd (of knip) ze in kortere stukken en meng ze door de groente en kipfilet.
- Stort het mengsel van groenten en kip op het filodeeg in de taartvorm.
- Klop de eieren los met wat (chili)peper en eventueel wat zout. Giet het mengsel over de taartvulling.
- Vouw de stukken filodeeg willekeurig terug over de taartvulling. Bestrijk de volledige bovenkant van de taart met behulp van een bakkwast dun met olijfolie.
- Zet de taart voor ongeveer 35 minuten in de oven. Let op dat het deeg niet te donker kleurt. Zet de temperatuur van de oven in dat geval iets lager.
- Serveer de taart met de chilisaus.
Tips en tricks
- Een quichevorm is eigenlijk te laag om de hoeveelheden zoals hier vermeld in kwijt te kunnen. Gebruik bij voorkeur een gewone springvorm/taartvorm.
- In plaats van chilisaus kun je ook wat extra ketjap manis serveren bij de taart.
Reacties
78 reactie's op 'Loempiataart'
Danielle
Of met een klein beetje olijfolie insmeren. Dat werkt ook.
Eva
Dat staat ook in het recept toch?
Lilian Pistorius
Heerlijke taart maar bij mij wordt het filodeeg niet bruin. Wat kan ik hier volgende keer aan doen?
Margo
Ben ik ook benieuwd naar….
Margo
Insmeren bovenkant met eigeel en nu wordt die mooi bruin
Marja Hoefs
Wat is de diameter van de taartvorm?
Aukje Kooij
Alleen het maken van de taart is al genot, ben heel benieuwd hoe hij zal smaken. Moet nog een kwartiertje wachten voordat hij uit de oven mag. ?
Anja
In welk boek staan deze recepten?
Nineke
Niet alle recepten staan in de boeken. Dit recept kan je alleen vinden in ons online programma.
anja
met garnalen ook heerlijk
bakken in knoflook met chili olie ??
Wendy
Ik heb eerder zo’n recept gemaakt, maar toen was de filodeeg erg “nat” aan de onderkant en niet gaar. Dit ziet er heerlijk uit en wil ik graag proberen, maar misschien tips om dit beter te krijgen?
Nineke
Het is belangrijk dat de vulling niet nat is als je dit in de vorm doet. Mocht er vocht uikomen na het bakken, zet het dan eerst even op het vergiet voordat je het in de vorm stort.
charissa
met hoeveel personen kun je hiervan eten?
ik zou zelf denken 4 personen maar klopt dat ook?
Nineke
Je kunt inderdaad met vier personen van deze taart eten.
M Bekker
Ik heb 2 jongeren kinderen 1 oudere werkt ook!