Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons populaire afslankboek met 40 recepten en 8 weekmenu’s? Wil je meer weten over dit boek bekijk dan deze pagina.
Blueberry pancakes zijn vooral in Amerika erg populair als ontbijt en inmiddels snappen we heel goed waarom 🙂
Als je graag de dag liever begint met iets hartigs, dan is het zeker de moeite waard om voor dit ontbijt toch een uitzondering te maken. Probeer ze uit en geniet ervan!
Zo maak je het
- Meng in een grote kom de karnemelk, suiker en vanillesuiker.
- Meng het bakpoeder met de bloem en roer dit door de karnemelk en suiker.
- Voeg het ei en een snuf zout toe en roer door tot je een mooi glad beslag hebt.
- Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en doe een schep beslag in het midden van de pan.
- Leg direct daarna een portie blauwe bessen in het beslag.
- Zodra het beslag is opgedroogd en er luchtgaatjes beginnen te ontstaan, draai je de pancake om en laat je de andere kant mooi bruin bakken.
Tips en tricks
- Doe de pancakes die je al gebakken hebt op een bord in de oven op ongeveer 50 graden. Zo blijven ze lekker warm.
- Ahorn siroop (of maple syrup) vind je sowieso in de natuurwinkel, maar soms ook bij de supermarkt.
- Lust je geen karnemelk? Geen probleem! Dat proef je niet 🙂 Het maakt de pancakes lekker luchtig.
- De blueberry pancakes worden in Amerika vaak gegeten met maple syrup (ahorn siroop). Wij hebben dat ook geprobeerd en vonden het heerlijk. Andere mogelijkheden zijn honing, stroop, poedersuiker, Griekse yoghurt, of lekker vers fruit zoals banaan, frambozen en bramen. Uiteraard kun je ze ook gewoon ‘naturel’ eten, aangezien er al heerlijke blauwe bessen in zitten.

Reacties
53 reactie's op 'Luchtige blueberry pancakes'
jolanda
Nou Walter de pannenkoeken net achter de kiezen!
Heerlijk.
Ben van plaats vijf naar plaats 1 gestegen als beste pannenkoekenbakker.
Aldus mijn zoon.
Monique
Kan ik ze ook de avond ervoor bereiden en koud eten? Of even opwarmen?
Walter
Ja dat kan allebei prima. Vers gebakken is natuurlijk wel het lekkerst maar dit ook een mogelijkheid.
Eline
OHHH wat waren ze heerlijk!!
Gea
Heerlijke pannenkoeken, kan ik ze ook invriezen?
Walter
Ik heb het nog nooit gedaan maar volgens mij moet het prima kunnen. Het is wel belangrijk dat je ze goed luchtdicht verpakt zodat ze niet uitdrogen. En nog een tip: doe folie tussen de pannenkoeken voordat je ze invriest zodat je ze makkelijk los van elkaar uit de vriezer kunt halen.
Gea
Heb ze idd apart verpakt. Ben benieuwd, zal je op de hoogte houden. Ben pas deze week begonnen, maar tot nu toe heerlijk gegeten, zelfs af en toe een beetje teveel voor mij. Maar ik heb net jullie E-mail gekregen en ga zeker met jullie door! Goed bezig, maat dat ga ik morgen op m’n gemakkie doen, ga zo door.
Angelique
Kun je ook aardbeien ipv blauwe bessen doen? Of zou dat niet lekker zijn??
Walter
Ik betwijfel of de aardbeien goed blijven als je ze met de pannenkoekjes meebakt. Ik zou dan zelf eerder de pannenkoekjes naturel bakken en de aardbeien er los bij serveren. Dat is absoluut lekker 🙂
Rowan
Ik lust geen Karnemelk.. kan ik hier ook gewone melk voor gebruiken? Jawel toch? 🙂
Walter
Ja, dat is geen enkel probleem. Doe ik zelf ook weleens als we geen karnemelk in huis hebben. Met karnemelk worden de pancakes overigens wel iets luchtiger. En je proeft totaal niet dat het erin zit. Dus je kunt het eens proberen.
Rowan
Misschien toch eens proberen dan. Dankjewel!
Wendy
Ik lust ook geen karnemelk..maar deze pancake met karnemelk zijn heerlijk
Caroline
Ja je proeft er niks van en ze zijn lekker luchtig
Hannah
Kun je het ook met diepvries bessen maken?
Nineke
Ja hoor, dat kan uiteraard ook.
Mirjam Meijer
Ik lust ook geen karnemelk, maar je proeft de karnemelk helemaal niet terug in de pannenkoekjes!