Nachoschotel met gehakt en kaas

28 min
524 kcal

Ingrediënten

2 personen

80 gr
tortilla chips (naturel)
100 gr
mager rundergehakt
400 gr
Mexicaanse roerbakgroente
1
tomaat
75 gr
crème fraîche
30 gr
geraspte kaas
Tex-Mex kruiden

Voedingswaardes

Per persoon

524
Kcal
22 gram
Eiwitten
35 gram
Koolhydraten
32 gram
Vet
8 gram
Vezels

Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons populaire afslankboek met 40 recepten en 8 weekmenu’s? Wil je meer weten over dit boek bekijk dan deze pagina.

Het was nog wel even flink puzzelen om dit gerecht qua calorieën binnen de perken te houden. Als je niet oplet en gewoon van alle ingrediënten wat bij elkaar ‘mikt’ heb je namelijk al snel een flinke caloriebom.

Gelukkig hebben wij alle hoeveelheden voor je uitgedacht en uitgerekend. Het enige wat jij dus nog hoeft te doen is de ingrediënten bij elkaar zoeken en genieten van deze heerlijke nachoschotel!

Als je deze Mexicaanse schotel op tafel zet scoor je absoluut punten. Zowel de kinderen, de buren en andere gasten zullen ervan smullen :).

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kruid het gehakt met de Mexicaanse gehaktkruiden.
  3. Snijd de tomaat in kleine blokjes.
  4. Neem een wokpan en bak het gehakt rul. Voeg na een minuut of twee ook de Mexicaanse groente en de tomaat toe en laat dit een minuut of vijf meebakken.
  5. Neem een ovenschaal en verdeel de helft van de tortilla chips over de bodem.
  6. Verdeel het gehaktmengsel over de tortilla chips.
  7. Neem de andere helft van de tortilla chips en smeer op elk chipje een klein likje crème fraîche. Vervolgens steek je de chips een beetje schuin in de schotel. Als je nog crème fraîche over hebt kun je dit verdelen over de schotel.
  8. Strooi de geraspte kaas over het gerecht en zet het ongeveer acht minuten in de oven.

Tips & tricks

  • Hou je het liever nog wat magerder? Vervang dan het gehakt voor kleine stukjes kipfilet.
  • Deze nachoschotel is ook ideaal om de groentela weer eens leeg te maken. Er zijn maar weinig groenten die niet smaken in dit gerecht. Voeg wel een blikje maïs toe voor de Mexicaanse touch.
  • Maak de schotel niet te lang van tevoren klaar, dan wordt de tortilla chips zacht.

Recept delen?

Eet smakelijk

Reacties

33 reactie's op 'Nachoschotel met gehakt en kaas'

  1. De nacho schotel was erg lekker. En zeker voor herhaling vatbaar. En voor medebewoners was het ook voor herhaling. Wel vreemd met chips in eten

    1. Goed om te horen! Chips als diner is inderdaad wel een beetje vreemd 🙂

  2. Kan ik de Mexicaanse schotel van te voren klaarmaken, of wordt de chips dan taai?

    1. Nineke Versteeg

      Ik ben inderdaad bang dat de chips dan taai wordt 🙂

  3. Heb de kruiden uit t recept bij ah ook niet gevonden hoor walter, recept dus weggegooid, nu heb ik t dus werr !

    1. Ah, dat is balen. De AH heeft zelfs verschillende soorten Mexicaanse kruiden in het assortiment, dus ik zou er toch eens naar vragen. Ik kan me bijna niet voorstellen dat jouw AH dit helemaal niet heeft.

    2. Hoeft niet zo sip te doen kan altijd ander merk gebruiken

  4. 3 winkels gehad geen mexicaanse groenten en geen mexicaanse kruiden
    ga t nu maken met thaise roerbakgroenten en mix voor mexicaanse tortilla
    ben benieuwd of t ook smaakt

  5. Welk merk tortilla chips heb je gebruikt?

      1. Waarmee kun je het gehakt vervangen voor de vegetarische versie.

        1. Je kunt rulstukjes gebruiken in plaats van gehakt. Of wat kidneybonen toevoegen.

Reactie plaatsen

Nieuwe recepten

Alle recepten