Orzo met spinazie en kip

30 min
487 kcal

Ingrediënten

2 personen

300 gr
spinazie (diepvries)
1
ui
1 teentje
knoflook
200 gr
kipfilet
130 gr
orzo
1 tl
Provençaalse kruiden
250 ml
kippenbouillon
100 gr
cherrytomaten
30 gr
Parmezaanse kaas

Voedingswaardes

Per persoon

487
Kcal
41 gram
Eiwitten
53 gram
Koolhydraten
9 gram
Vet
8 gram
Vezels

Zin in iets anders dan rijst of spaghetti? Maak kennis met orzo! Deze kleine pastasoort lijkt op rijst, maar is heerlijk romig als je ’m langzaam gaart in bouillon. In dit gerecht combineer je orzo met malse kip, zachte spinazie en frisse tomaatjes, allemaal in één pan. Kan niet misgaan, en je hebt weinig afwas!

Zo maak je het

  1. Laat de spinazie ontdooien.
  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de kipfilet in blokjes.
  3. Verhit een scheutje olie in een pan. Fruit de ui 2 à 3 minuten. Voeg de kipblokjes en knoflook toe en bak mee tot de kip goudbruin is. Breng op smaak met peper en zout. Schep de kip uit de pan en zet apart.
  4. Voeg de orzo en Provençaalse kruiden toe aan de pan en bak 1 à 2 minuten mee. Blus af met een scheutje bouillon en voeg daarna de spinazie toe.
  5. Laat de orzo op laag vuur garen volgens de instructies op de verpakking. Roer regelmatig en voeg steeds wat bouillon toe als het te droog wordt, tot de orzo beetgaar is.
  6. Halveer de cherrytomaatjes. Voeg ze samen met de kip toe als de orzo bijna gaar is. Verwarm nog even mee.
  7. Rasp de Parmezaanse kaas. Roer de helft door de orzo en strooi de rest erover bij het serveren.

Tips en tricks

  • Je kunt ook 200 gr verse bladspinazie gebruiken in plaats van diepvriesspinazie. Overgiet de spinazie eerst met kokend water en laat goed uitlekken. Voeg toe zodra de orzo bijna gaar is en laat verder slinken terwijl je roert.
  • Strooi vlak voor het serveren wat fijngehakte peterselie of verse basilicum over de orzo.

Recept delen?

Eet smakelijk

Reacties

4 reactie's op 'Orzo met spinazie en kip'

  1. Moet je alles ongekookt afwegen bij jullie recepten (rijst,aardappel,pasta etc

    1. Eline Davelaar

      Project Gezond

      Wij rekenen inderdaad met het ongekookte gewicht.

  2. Goedemorgen.

    Kan je dit recept ook met rijst maken?
    Vr groet
    Agnes

    1. Eline Davelaar

      Project Gezond

      Ja dat zou ook kunnen. Wel wordt de bereidingswijze dan ook anders.

Reactie plaatsen