Oude kaassalade

15 min
180 kcal

Ingrediënten

160 gram

60 gr
oude kaas
10 gr
bieslook
60 gr
Griekse yoghurt
20 gr
fritessaus
10 gr
grove mosterd
citroensap

Voedingswaardes

Per 100 gram

180
Kcal
11 gram
Eiwitten
3 gram
Koolhydraten
13 gram
Vet
1 gram
Vezels

We weten dat jullie, net als wij, toastsalades graag zelf maken. Het is een leuk klusje om te doen en er zitten veel voordelen aan. Zo weet je precies welke ingrediënten er in gaan. Dat zijn er vaak veel minder dan wanneer je de salade in de winkel koopt en dat scheelt je weer een hoop onnodige calorieën. Het grootste voordeel is daarvan: je kan er meer van eten en dus dubbelop genieten. We breiden ons toastsalade assortiment dus graag verder uit met deze oude kaassalade.

Zo maak je het

  1. Snijd de oude kaas in kleine blokjes.
  2. Hak de bieslook fijn.
  3. Meng de Griekse yoghurt, fritessaus en mosterd door elkaar.
  4. Roer de kaasblokjes en bieslook er goed door heen.
  5. Maak de salade op smaak met citroensap en peper.

Tips en tricks

  • Er zijn verschillende oude kazen te koop. Kies voor deze salade een oude kaas die je lekker vindt, maar ga niet voor een oude brokkelkaas. Deze kan je beter bewaren voor bij de borrel 😉
  • Je kan ook plakken of blokjes oude kaas in stukjes snijden als je die nog in huis hebt.

Recept delen?

Eet smakelijk

Reacties

5 reactie's op 'Oude kaassalade'

  1. Waardoor kan ik de mosterd ook vervangen? Ter afwisseling…

    1. Nineke

      Project Gezond

      Sambal of crispy chili oil is ook erg lekker.

  2. Heerlijke kaassalade!

  3. Vorige reactie lijkt nergens op. Nogmaals, Ik ga hem/haar zeker gauw maken!

  4. R verhagen de Beer

    IK hou ervan steeds weer iets nieuws op tafel te zetten en iedereen te verrassen daarmee.

Reactie plaatsen