Pasta met pompoensaus

45 min
524 kcal

Ingrediënten

2 personen

120 gr
fusilli
1
ui
1 teentje
knoflook
125 gr
magere spekreepjes
300 gr
pompoenblokjes
5 takjes
tijm
500 ml
groentebouillon
60 ml
kookroom
200 gr
spruitjes

Voedingswaardes

Per persoon

524
Kcal
21 gram
Eiwitten
57 gram
Koolhydraten
21 gram
Verzadigde vetten
9 gram
Vezels

Pompoen en spruiten zijn typische herfstgroenten. Wij vinden het dan ook leuk om te zien hoe goed deze twee samen gaan in deze pasta. Afgetopt met uitgebakken spekjes heb je een bordje vol smaaksensatie. We hopen dat de spruitjes bij iedereen in de smaak zullen vallen wanneer je ze op deze manier bereidt. Hetzelfde geldt voor de pompoen die in dit recept qua look best iets weg heeft van gesmolten kaas. Wellicht dat je dit als smoesje kunt gebruiken bij kinderen en je dan zo lief bent dat ze de spruitjes mogen laten liggen. Dan krijgen ze in ieder geval nog wat gezonde groenten binnen 🙂

Zo maak je het

  1. Kook de fusilli volgens de instructies op de verpakking. Vang bij het afgieten wat kookvocht op.
  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  3. Bak de spekreepjes in een wok of hapjespan zonder boter of olie op middelmatig vuur krokant. Haal uit de pan en laat even uitlekken op keukenpapier.
  4. Bak in dezelfde pan de pompoenblokjes, ui en knoflook ongeveer 5 minuten aan.
  5. Ris de blaadjes tijm van het takje en bak even mee.
  6. Blus af met 200 milliliter bouillon en laat 10 à 15 minuten koken totdat de blokjes pompoen zacht zijn.
  7. Doe alles samen met de kookroom in een blender of keukenmachine. Blend tot een gladde pastasaus en voeg eventueel wat kookvocht toe om de gewenste dikte te bereiken.
  8. Maak de spruitjes schoon en kook ze in 300 milliliter bouillon in 3 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.
  9. Voeg de pastasaus, spruitjes en spekjes toe aan de pasta en roer goed door elkaar.

Tips en tricks

  • Wanneer je grote spruitjes hebt kun je deze naar wens halveren.

Recept delen?

Eet smakelijk

Reacties

24 reactie's op 'Pasta met pompoensaus'

  1. Wat zou een goede vervanging zijn voor de spekjes?

    1. Nineke

      Project Gezond

      Je kunt kiezen voor kip, hamreepjes of een vegetarische variant.

    2. Hamblokjes of (gerookt) kipfiletblokjes

  2. vandaag gemaakt en was superlekker. Ik maakte het voor 3 personen en nog wat over ook!

  3. Staat dit recept ook in 1 van jullie boeken?

    1. Geen idee, maar je hebt nu het recept toch?

  4. Voor 3 personen staat er 750ml bouillon, in recept gebruik ik 500ml.
    Mis ik iets of is het een “foutje”?

    1. Dineke Luring

      Een deel gebruik je om de groenten in te koken.

  5. Gebruik.je hiervoor flespompoen?
    Ga het zeker maken binnenkort, klinkt erg lekker!

    1. Nineke

      Project Gezond

      Je kunt deze saus met elke pompoen maken.

      1. Ik heb het vandaag gemaakt en vind het erg lekker!!!

  6. Welk alternatief kan ik gebruiken voor spruitjes want die lust ik niet

    1. Nineke

      Project Gezond

      Je kunt een groente kiezen die je wel lust, bijvoorbeeld boontjes of broccoli.

    2. Dineke Luring

      Wij hebben het gegeven met broccoli. Vooraf even blanceren.
      Het smaakte heerlijk!

Reactie plaatsen