Pompoen en spruiten zijn typische herfstgroenten. Wij vinden het dan ook leuk om te zien hoe goed deze twee samen gaan in deze pasta. Afgetopt met uitgebakken spekjes heb je een bordje vol smaaksensatie. We hopen dat de spruitjes bij iedereen in de smaak zullen vallen wanneer je ze op deze manier bereidt. Hetzelfde geldt voor de pompoen die in dit recept qua look best iets weg heeft van gesmolten kaas. Wellicht dat je dit als smoesje kunt gebruiken bij kinderen en je dan zo lief bent dat ze de spruitjes mogen laten liggen. Dan krijgen ze in ieder geval nog wat gezonde groenten binnen 🙂
Zo maak je het
- Kook de fusilli volgens de instructies op de verpakking. Vang bij het afgieten wat kookvocht op.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Bak de spekreepjes in een wok of hapjespan zonder boter of olie op middelmatig vuur krokant. Haal uit de pan en laat even uitlekken op keukenpapier.
- Bak in dezelfde pan de pompoenblokjes, ui en knoflook ongeveer 5 minuten aan.
- Ris de blaadjes tijm van het takje en bak even mee.
- Blus af met 200 milliliter bouillon en laat 10 à 15 minuten koken totdat de blokjes pompoen zacht zijn.
- Doe alles samen met de kookroom in een blender of keukenmachine. Blend tot een gladde pastasaus en voeg eventueel wat kookvocht toe om de gewenste dikte te bereiken.
- Maak de spruitjes schoon en kook ze in 300 milliliter bouillon in 3 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.
- Voeg de pastasaus, spruitjes en spekjes toe aan de pasta en roer goed door elkaar.
Tips en tricks
- Wanneer je grote spruitjes hebt kun je deze naar wens halveren.

Reacties
24 reactie's op 'Pasta met pompoensaus'
Marleen
Toprecept; Ook wat salami aan toegevoegd en pasta vervangen door getoast broodje.. De tweede keer gemaakt met pasta, broccoli en courgette, spekjes, gehakt en mascarpone ipv room.. De gasten hebben gesmuld.
Esther
Wat een heerlijk gerecht. Reactie thuis was: volgende week weer?
Wil
Schrijf zelde een reactie, maar bij dit recept dus wel. Heel erg lekker dit is voor ons echt een blijvertje.
Veronique
Welke pompoen is het lekkerst om dit te maken. Heb nog nooit iets gemaakt met pompoen.
Marjan
Vandaag gemaak, heerlijk!
Mis alleen een zuurtje, denk dat ik een volgende keer creme fraiche gebruik ipv kookroom.
Denk dat het met broccoli of bloemkool ook erg lekker is.
Mss een beetje curry pasta toevoegen voor meer pit?
Anjo Jacobs
Superlekker recept. Heerlijk zoet.
Kan ik deze pompoensaus ook invriezen?
(Ik weet niet of zoiets kan als er al kookroom aan toe gevoegd is.)
Nineke
Project GezondJa dat kan. Wel langzaam opwarmen anders heb je kans dat de kookroom gaat schiften.
Anita
Heerlijk recept. Gemaakt voor 2 pers, maar bij mij was echter de saus te dun. Misschien omdat ik een zakje pompoenblokjes heb gebruikt? Volgende keer voeg ik er maar 100 ml bouillon aan toe. Kan na het pureren alsnog wat toevoegen als het te dik blijkt te zijn. Nu een dunne soep.