Pompoen en spruiten zijn typische herfstgroenten. Wij vinden het dan ook leuk om te zien hoe goed deze twee samen gaan in deze pasta. Afgetopt met uitgebakken spekjes heb je een bordje vol smaaksensatie. We hopen dat de spruitjes bij iedereen in de smaak zullen vallen wanneer je ze op deze manier bereidt. Hetzelfde geldt voor de pompoen die in dit recept qua look best iets weg heeft van gesmolten kaas. Wellicht dat je dit als smoesje kunt gebruiken bij kinderen en je dan zo lief bent dat ze de spruitjes mogen laten liggen. Dan krijgen ze in ieder geval nog wat gezonde groenten binnen 🙂
Zo maak je het
- Kook de fusilli volgens de instructies op de verpakking. Vang bij het afgieten wat kookvocht op.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Bak de spekreepjes in een wok of hapjespan zonder boter of olie op middelmatig vuur krokant. Haal uit de pan en laat even uitlekken op keukenpapier.
- Bak in dezelfde pan de pompoenblokjes, ui en knoflook ongeveer 5 minuten aan.
- Ris de blaadjes tijm van het takje en bak even mee.
- Blus af met 200 milliliter bouillon en laat 10 à 15 minuten koken totdat de blokjes pompoen zacht zijn.
- Doe alles samen met de kookroom in een blender of keukenmachine. Blend tot een gladde pastasaus en voeg eventueel wat kookvocht toe om de gewenste dikte te bereiken.
- Maak de spruitjes schoon en kook ze in 300 milliliter bouillon in 3 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.
- Voeg de pastasaus, spruitjes en spekjes toe aan de pasta en roer goed door elkaar.
Tips en tricks
- Wanneer je grote spruitjes hebt kun je deze naar wens halveren.

Reacties
24 reactie's op 'Pasta met pompoensaus'
Annie
Wat een top recept. We hebben er van gesmuld. Voor herhaling vatbaar 😉
Herjan
Was geen fan van spruitjes en pompoen, maar mijn vrouw wel. Ik ben nu ook om wat is dit lekker zeg!!!