Penne met spinazie en mozzarella

25 min
526 kcal

Ingrediënten

2 personen

120 gr
penne
20 gr
pijnboompitten
1
ui
1 teentje
knoflook
2
tomaten
300 gr
spinazie
100 gr
mozzarella
10 gr
basilicum
10 ml
balsamicoazijn

Voedingswaardes

Per persoon

526
Kcal
24 gram
Eiwitten
51 gram
Koolhydraten
21 gram
Vet
3 gram
Vezels

Maaltijden die gemakkelijk te maken en snel klaar zijn. Die weinig ingrediënten hebben en die dan ook nog eens goed verkrijgbaar zijn. Die het liefst in één pan bereid kunnen worden en dan ook nog eens goed smaken. Je zou bijna denken dat het onmogelijk is. Toch is dat niet het geval. We gingen de uitdaging aan en zijn geslaagd met deze smaakvolle pasta.

Zo maak je het

  1. Kook de penne volgens de instructies op de verpakking.
  2. Rooster de pijnboompitten mooi bruin in een koekenpan zonder olie of boter.
  3. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  4. Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan en fruit de ui met de knoflook op laag vuur aan.
  5. Snijd de tomaat in kleine blokjes en voeg toe.
  6. Snijd de spinazie grof door. Voeg in delen toe en laat slinken.
  7. Maak op smaak met peper en eventueel zout.
  8. Voeg de penne toe.
  9. Snijd of scheur de mozzarella in stukjes en voeg toe. Laat alles warm worden.
  10. Scheur de blaadjes basilicum grof door en voeg toe.
  11. Voeg de balsamicoazijn toe en roer alles goed door.
  12. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de pijnboompitten.

Tips en tricks

  • Deze maaltijd kan je ook in één pan maken of op een Skottelbraai. Je kookt dan eerst de pasta en daarna rooster je de pijnboompitten in dezelfde pan. Om vervolgens het hele gerecht in de pan te koken.
  • Door de pijnboompitten te roosteren worden ze extra smaakvol. Je kan er echter ook voor kiezen om deze stap achterwege te laten. Of om de pijnboompitten geroosterd en wel te kopen in de supermarkt. Je vindt ze vaak in kleine zakjes van 30 gram.
  • De balsamicoazijn zorgt voor een extra smaakdimensie, maar je zou hem ook weg kunnen laten mocht je het niet bij de hand hebben.

Recept delen?

Eet smakelijk

Reacties

11 reactie's op 'Penne met spinazie en mozzarella'

  1. Lekker en makkelijk recept. Ik gebruik ipv tomaten pakje uitgelekte tomatenblokjes. 120 gr penne is voor ons teveel. Ik gebruik 90 gram. En wat Italiaanse kruiden smaken er ook prima bij!

  2. Ik vond het erg lekker. Vooral de balsamico was een verrassend ingredient. Door de spinazie werd het helaas wel erg vochtig. Volgende keer probeer ik het wat in te dikken met maizena…

  3. Kan dit ook met Parmezaanse kaas

  4. Welk vlees zou ik eventueel kunnen toevoegen?

    1. Nineke

      Project Gezond

      Eventueel kan je wat stukjes kipfilet toevoegen.

    2. Wat spekreepjes erbij is ook lekker.

  5. Ziet er lekker uit. Is er een alternatief voor Mozzarella? Ivm lactose intolerantie.

    1. Nineke

      Project Gezond

      Er is ook een lactose vrije mozzarella verkrijgbaar. Anders kan je kiezen voor een harde kaas zonder lactose zoals een Goudse kaas of Edammer kaas.

      1. Hartelijk dank! Daar ga ik naar kijken.

  6. Maria Schlaghecke

    Lijkt me erg lekker. Dit recept met spinazie. Kun je ipv spinazie ook snijbiet nemen?

    1. Nineke

      Project Gezond

      Ja dat kan zeker.

Reactie plaatsen

Nieuwe recepten

Alle recepten