Het is een hele mond vol als je de naam van dit recept uitspreekt: perzik-passievruchtfruitspread. Vind je het uitspreken van deze vruchtenspread een uitdaging, het maken ervan is echt een makkie. Met slechts drie ingrediënten maak je deze heerlijke zoet-zure variant van jam. Net zo lekker, of misschien wel lekkerder, en sowieso veel gezonder.
Ben je bang dat de portie te groot is? Dat hoeft helemaal niet! Vries de helft in voor later, of probeer de fruitspread bij je kaiserschmarrn, pannenkoeken, door je yoghurt of kwart met granola, of op je beschuit of cracker. Alle opties geprobeerd? Dan weten we zeker dat je voorraadje op is. En anders kan je altijd nog de helft van de ingrediënten gebruiken 😉
Zo maak je het
- Giet het appelsap in een steelpan.
- Voeg de perzik- en passievruchtstukjes toe.
- Laat alles op middelmatig vuur 10 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
- Pureer de fruitspread helemaal glad in een blender of met een staafmixer.
- Laat de fruitspread nog 20 à 30 minuten zachtjes inkoken tot de gewenste dikte zonder de deksel op de pan.
- Giet de fruitspread warm in een weckpot of laat volledig afkoelen om meteen te gebruiken.
Tips en tricks
- Voor dit recept hebben wij stukjes perzik en passievrucht uit de diepvries gebruikt, maar je kunt ook verse vruchten gebruiken.
- In passievrucht zitten kleine zwarte pitjes die achterblijven in de fruitspread. Deze pitjes kan je verwijderen door de fruitspread te zeven.
- Giet de fruitspread na bereiding warm in een schone weckpot en sluit de pot direct luchtdicht af. Op deze manier kun je de fruitspread wekenlang bewaren.
- Bewaar de afgekoelde fruitspread maximaal drie dagen in de koelkast.
