Wij zijn gek op bowls. Je hebt ze namelijk voor elk eetmoment van de dag. Dus heb je zin in een smaakvol ontbijt, lunch of diner? Een bowl is je beste vriend. Je kan een bowl prachtig stijlen, maar als je daar geen zin of tijd voor hebt is dat ook geen probleem. De smaak blijft namelijk ongewijzigd: heel lekker!
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Meng de rijstazijn door de rijst en laat afkoelen.
- Snijd de kipfilet in plakjes.
- Maak een mix van de panko en de chili-, knoflook- en uienpoeder op een bord.
- Klop het ei los in een kom en leg de bloem op een bord.
- Haal de plakjes kipfilet achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en de pankomix.
- Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat en zet ze voor ongeveer 20 minuten in de oven.
- Overspoel de taugé met kokend water en laat afkoelen.
- Snijd de mango en avocado in kleine blokjes.
- Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snijd vervolgens in dunne boogjes.
- Hak de koriander fijn.
- Verdeel de rijst over twee kommen.
- Verdeel vervolgens de taugé, mango, avocado en komkommer over de rijst.
- Verdeel tot slot de kip over de kommen en garneer met de koriander.
- Serveer met de sojasaus.
Tips en tricks
- Door de chilipoeder is de kip lekker pikant. Pas wel op dat je niet per ongeluk mee uitschiet 🙂
- Zin in deze poké bowl maar niet veel tijd? Je kan ook een kant-en-klare kipschnitzel kopen en deze na het bakken in dunne plakjes snijden.
Eet smakelijk

Reacties
4 reactie's op 'Poké bowl met krokante kip'
Anita K.
Gisteren voor het eerst gemaakt. De combinaties in de kom lijken wat vreemd, taugé en mango, maar gaan in het geheel goed samen.
De krokante kip gaan we vaker maken. Verrassend dat je zoiets kan opnemen in een dagmenu dat draait om afvallen.
Nicole van Bree
Lijkt me heerlijk maar ik lust geen kip.
Is er een alternatief voor kip bijvoorbeeld met vis ? Welke vis en hoe kan ik de oventijd en temperatuur instellen?
Eline Davelaar
Project GezondJe zou zalmfilet kunnen gebruiken. Deze bak je 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Trudy
Heerlijke recepten