Sabich staat tegenwoordig bekend als Israëlische streetfood. Hierdoor kan je het je bijna niet voorstellen dat het van oorsprong werd gegeten als ontbijt. Zelf vinden wij dat een iets te heftige start van de dag, omdat de combinatie van gebakken aubergine met mango geen alledaagse is. We eten sabich zelf dan ook het liefst als diner of lunch met een heerlijke rauwkost salade ernaast.
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de aubergine in kleine stukjes.
- Meng de aubergine in een ruime kom met een klein scheutje olijfolie, peper en zout.
- Stort de aubergine op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet voor ongeveer 25 minuten in de oven.
- Kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard. Pel de eieren en snijd in plakjes.
- Bak de pitabroodjes af volgens de instructies op de verpakking.
- Snijd de mango in hele dunne plakken.
- Snijd de pitabroodjes open. Besmeer met de tahin en vul ze met de aubergine, mango en ei.
- Serveer de pitabroodjes met de Midden-Oosterse salade ernaast.
Tips en tricks
- Het recept voor de Midden-Oosterse salade vind je hier.
- Sabich wordt vaak gegeten met gepekelde mango, pittige mangosaus of mangochutney. Deze ingrediënten zijn vaak alleen bij toko’s te koop. Daarom hebben wij gekozen voor verse mango, maar mocht je een toko in de buurt hebben dan is dat zeker een bezoekje waard.
- De tahin wordt ook wel eens vervangen door hummus.
Eet smakelijk

Reacties
1 reactie op 'Sabich met Midden-Oosterse salade'
JCM Weel
Heerlijk nieuwe recepten proberen