Zie de maan schijnt door de bomen.
Makkers staakt uw wild geraas.
‘T Heerlijk ochtendje is gekomen
‘T ochtendje van de Sinterklaas ontbijtbowl!
Vol verwachting klopt ons hart… want wat gaan jullie van dit ontbijtje vinden? Elke hap doet ons denken aan een pepernoot, chocoladeletter en mandarijn. Wat ons betreft drie ingrediënten die passen bij het Sinterklaasfeest. Door de amandelen missen we de marsepein niet. Jullie krijgen de groeten van Sint en Piet 😉
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Hak de amandelen grof door.
- Meng de amandelen met de havermout, koek- en speculaaskruiden en honing.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de granola gelijkmatig over de bakplaat.
- Bak de granola in ongeveer 30 minuten bruin en knapperig. Schep het halverwege een keer om.
- Laat de granola 30 minuten afkoelen.
- Hak de chocola in stukjes en meng door de granola.
- Doe de yoghurt in twee kommen.
- Pel de mandarijn en verdeel samen met de granola over de yoghurt.
Tips en tricks
- Je kan de granola van te voren maken zodat je ‘s ochtends sneller aan je lekkere ontbijt kunt beginnen.
- Maak een grotere voorraad granola door de ingrediënten te vermenigvuldigen. Hier heb je de hele Sinterklaasperiode dan plezier van.

Reacties
8 reactie's op 'Sinterklaas ontbijtbowl'
Vanessa Henderix
Als er sprake is van zuivelproducten (yoghurt-platte kaas-melk), moet ik dan vetpercentage 0% nemen of mag dat ook halfvol of vol zijn?
Nineke
Project GezondMet welke producten we rekenen kan je vinden op de boodschappenlijsten.
Lenie
Hoe kun je chocola door de granola mengen. Wordt dat geen plak
Nineke
Project GezondJe laat de granola eerst afkoelen, dan meng je de stukjes chocola erdoor.
Rikie
Graag gezond eten met veel eiwitten.
Betsy josemanders
Ik ben allang koolhydraadarm aan het eten,ook om dat mijn man suiker heeft.ik ben daar 6 kilo bij afgevallen maar het gaat zo langzaam.ik moet nog 5 a 6 kilo kwijd.kan je mij daar mee helpen a.u.b.ben een zwaar longpatient en een slechte rug. HELP HELP!!!
Nineke
Project GezondOnze menu’s zijn zo samengesteld dat je alles voedingsgroepen binnenkrijgt. Wij sluiten niets uit in de menu’s. Wanneer je de koolhydraten laat staan dan is de balans tussen vetten, koolhydraten en eiwitten er niet meer zoals wij deze hebben samengesteld binnen de menu’s. Vandaar dat we niet aanraden om de koolhydraten geheel uit het menu te gaan halen. Alles over onze menu’s en koolhydraten lees je hier: https://www.projectgezond.nl/hoeveel-koolhydraten-bevatten-de-menus-van-project-gezond/.
Anita
Alle macro’s in evenwicht in de menu’s is volgens mij de enige manier om gezond af te vallen.
Ik heb al bijna 40 jaar diabetes type 1 en ik griezel van een eenzijdig dieet dat koolhydraatarm is, bomvol eiwitten zit of alleen maar vetten bevat.
Iedereen denkt dat het bij diabeten om de suikers draait, maar veel (verkeerde) vetten zorgen voor grotere risico’s op hartproblemen en beroertes, terwijl eenzijdig teveel eiwitten weer grotere nierschade kunnen opleveren.
Alles in balans en zorgen voor af en toe een snoepmoment is echt de allerbeste manier om langzaam af te vallen en een goed eetpatroon te ontwikkelen. Staar jezelf niet blind op het uitbannen van koolhydraten.