Smashed potato quiche

30 min + 25 min oventijd
490 kcal

Ingrediënten

2 personen

300 gr
aardappels
1
rode ui
1
paprika
100 gr
cherrytomaten
100 gr
babyspinazie
150 gr
gerookte kipreepjes
3
eieren
50 ml
melk
1 tl
Italiaanse kruiden
50 gr
geraspte kaas

Voedingswaardes

Per persoon

490
Kcal
38 gram
Eiwitten
43 gram
Koolhydraten
17 gram
Vet
7 gram
Vezels

Smash it! Een hartige quiche vol smaak. Met krokant geplette aardappels als bodem, een romige vulling met gerookte kipreepjes en Italiaanse kruiden. Geen deeg nodig, alleen lekker smashen en genieten. En nu het mooiste nieuws: je mag een halve taart! Dit recept is namelijk voor twee personen.

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de aardappels, halveer ze en kook ze gaar met een snuf zout, zonder ze te schillen.
  3. Snijd de ui en paprika in blokjes.
  4. Halveer de cherrytomaten.
  5. Hak de babyspinazie grof en giet er wat kokend water overheen, zodat deze iets slinkt. Laat goed uitlekken.
  6. Meng de spinazie vervolgens met de ui, paprika, cherrytomaatjes en gerookte kipreepjes.
  7. Leg de aardappels in een ovenschaal en druk ze voorzichtig plat met een pureestamper of de onderkant van een glas.
  8. Zorg ervoor dat de aardappels gelijkmatig verdeeld zijn en ook de randen bedekken, zodat de vulling goed in het bakblik past. Werk de zijkanten met je handen of een lepel iets omhoog voor een stevige rand.
  9. Klop de eieren los met de melk, Italiaanse kruiden een snufje peper en eventueel zout.
  10. Stort de groenten in de bakvorm.
  11. Giet het eimengsel over de quiche.
  12. Verdeel daarna de geraspte kaas eroverheen voor een mooie, goudbruine korst.
  13. Zet voor 20 minuten in de oven.

Tips en tricks

  • Gebruik een niet al te grote ovenschaal, zodat je de aardappels goed over de bodem en randen kunt verdelen.
  • Wil je een vegetarische variant? Vervang de gerookte kipreepjes door zongedroogde tomaatjes. Liever wat extra bite? Probeer eens vegetarische spekjes.

Recept delen?

Eet smakelijk

Reacties

12 reactie's op 'Smashed potato quiche'

  1. Voor het eerst niet lekker.
    Alles was nat en nog rauw. Heb het nog in de pan nagebakken. Toch 30 op 220 graden gebakken. Niet voor herhaling vatbaar.

  2. Dit was meer snot potato dan smashed volgens mijn man. De bodem/aardappelen waren niet echt lekker, heel nat nog. Zat veel vocht in. De smaak was wel goed. De volgende dag hebben we het restje nog een keer gebakken op 150 graden een kwartier en toen was de bodem beter. Ik zou het dus zeker een half uur in de oven doen.

    1. Ja dat was bij mij ook , niet lekker. En ook nog rauw na 30 min op 220.

  3. De schotel zag er prachtig uit maar qua smaak vonden we het, voor het eerst, tegenvallen

  4. Ik had precies gedaan wat er stond, maar ik vond de quiche erg nat, het ei was niet echt gestold, en misschien kwam er nog wel te veel vocht in de groente.
    Ik denk dat ik de volgende keer de melk weg zou laten.

    1. n.a.v. reacties heb ik de aarappels in de vorm 20 minuten voorgebakken bij 200 gr. met een beetje olijfolie. Bodem is dan lekker krokant. In die tijd de ui, paprika en teen knoflook fruiten. Spinazie laten slinken in koekenpan en vocht eruit zeven. De eieren met kookroom losgeklopt i.p.v. melk. Was bij ons een blijvertje op die manier.

      1. Dat lijkt me een top idee! Zo ga ik m ook een keer proberen, dank voor de tip

  5. Volgende keer bak ik de paprika, ui en tomaatjes wel even voor. Waren nu nog rauw.
    Ook het ei was niet gestold, gaat over warme groente waarschijnlijk ook beter.
    Smaakcombinatie was wel lekker.

  6. Piet Rozenberg

    Sinds kort heb ik jullie site ontdekt. Geweldige recepten!
    Ik zou ze graag willen bewaren! Zou dit op Pinterest kunnen?

    1. Eline Davelaar

      Project Gezond

      Op pinterest kan je zeker onze recepten bewaren.

    2. Heerlijk recept!
      Die houden we erin.

    3. Dag Piet,

      Ik bewaar ze in een groepsapp. Je nodig iemand uit en die persoon verwijder je weer. 😉 Bij mij heet de app: PG

      Geniet vd recepten, ze zijn stuk voor stuk heerlijk.

Reactie plaatsen