‘Mag ik van u de taco’s met pulled beef?’
‘Sorry, die hebben we nog niet.’
Taco’s met gehakt, kip, garnalen en vis. We hadden ze allemaal. Maar die met pulled beef ontbrak nog aan ons lijstje. Tot nu. En daar zijn we erg blij mee en jij waarschijnlijk ook.
Loop, of liever ren, vandaag dus nog naar de supermarkt om de ingrediënten in huis te halen zodat ook jij kan gaan genieten van deze taco variant. Hopelijk heb je wel een vrije dag, want het rundvlees is het lekkerst na een uur of drie stoven. Mocht dat niet het geval zijn, dan weten wij nu al wat er dit weekend bij jou op het menu staat. Juist. Taco’s met pulled beef afgetopt met een heerlijke verse salsa.
Zo maak je het
- Kruid de riblappen met het gerookte paprikapoeder en chilipoeder.
- Smelt de boter in een braadpan. Bak de riblappen op hoog vuur rondom aan zodat ze bruin kleuren.
- Giet de bouillon bij de riblappen.
- Laat het vlees 2,5 tot 3 uur stoven met de deksel op de pan. Draai het rundvlees het elk half uur even om.
- Haal het vlees als het mals is uit de pan. Trek het met twee vorken in slierten uit elkaar.
- Snijd de ananas in kleine stukjes en snipper de ui. Zet de helft van de ui apart.
- Bak de pulled beef even op in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de ananas, helft van de ui en maïs toe en bak even mee.
- Snijd de tomaat in kleine blokjes en hak de koriander fijn.
- Meng de tomaat, ui en koriander door elkaar en maak de salsa eventueel verder op smaak met peper en zout.
- Leg de tacoschelpen voor 2 minuten in de oven.
- Verdeel de ijsbergsla over de tacoschelpen.
- Vul de tacoschelpen met de pulled beef vulling.
- Verdeel de salsa over de taco’s en serveer direct.
Tips en tricks
- Voor de niet koriander-liefhebbers onder ons; vervang de koriander op voorhand vast door peterselie 😉
- De jus die in de pan achterblijft van de riblappen kan je invriezen. Zo heb je altijd een smaakvolle jus voor bij je AGV’tje achter de hand.