Tagliatelle met spinazie en ricotta

35 min
524 kcal

Ingrediënten

2 personen

120 gr
tagliatelle
20 gr
pijnboompitten
1
ui
1 teentje
knoflook
300 gr
spinazie
200 gr
gezeefde tomaten
30 gr
Parmezaanse kaas
60 gr
ricotta
10 gr
basilicum

Voedingswaardes

Per persoon

524
Kcal
24 gram
Eiwitten
52 gram
Koolhydraten
23 gram
Vet
5 gram
Vet

Als je spinazie, ricotta en pijnboompitten met elkaar combineert kan er al weinig fout gaan. Voor een 100% score hebben we ook nog basilicum en Parmezaanse kaas toegevoegd. Succes gegarandeerd. Geniet van deze romige en smaakvolle pasta!

Zo maak je het

  1. Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
  2. Rooster de pijnboompitten mooi bruin in een koekenpan zonder olie of boter.
  3. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  4. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui met de knoflook op laag vuur aan.
  5. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Bestrooi met peper en zout.
  6. Voeg de gezeefde tomaten toe en laat even pruttelen.
  7. Rasp de Parmezaanse kaas en verdeel over twee bakjes.
  8. Voeg de ricotta en de helft van de Parmezaanse kaas toe en roer goed door.
  9. Roer vervolgens de tagliatelle er goed doorheen.
  10. Serveer met de tagliatelle en top af met de rest van de kaas, de blaadjes basilicum en de pijnboompitten.

Tips en tricks

  • Geef dit gerecht een upgrade door het te garneren met wat fijn geraspte citroenschil.
  • Wanneer je dit gerecht niet goed op smaak maakt met peper en zout kan het wat flauw of waterig smaken. Proef even goed voordat je aan tafel gaat.

Recept delen?

Eet smakelijk

Reactie plaatsen