Als je spinazie, ricotta en pijnboompitten met elkaar combineert kan er al weinig fout gaan. Voor een 100% score hebben we ook nog basilicum en Parmezaanse kaas toegevoegd. Succes gegarandeerd. Geniet van deze romige en smaakvolle pasta!
Zo maak je het
- Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
- Rooster de pijnboompitten mooi bruin in een koekenpan zonder olie of boter.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui met de knoflook op laag vuur aan.
- Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Bestrooi met peper en zout.
- Voeg de gezeefde tomaten toe en laat even pruttelen.
- Rasp de Parmezaanse kaas en verdeel over twee bakjes.
- Voeg de ricotta en de helft van de Parmezaanse kaas toe en roer goed door.
- Roer vervolgens de tagliatelle er goed doorheen.
- Serveer met de tagliatelle en top af met de rest van de kaas, de blaadjes basilicum en de pijnboompitten.
Tips en tricks
- Geef dit gerecht een upgrade door het te garneren met wat fijn geraspte citroenschil.
- Wanneer je dit gerecht niet goed op smaak maakt met peper en zout kan het wat flauw of waterig smaken. Proef even goed voordat je aan tafel gaat.
Eet smakelijk
