Wat een heerlijk zomers recept is dit door de zeevruchten die we gebruiken. In combinatie met de courgette, paprika en Italiaanse kruiden een echte smaakmaker.
Mocht je niet zo gek zijn op zeevruchten dan zijn er nog allerlei andere opties: neem bijvoorbeeld alleen garnalen of rivierkreeftjes als je die wel lust. Vind je dat ook niet echt iets dan kies je bijvoorbeeld voor kabeljauw, zalm of kipfilet.
Zo maak je het
- Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Laat de zeevruchten ontdooien.
- Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de paprika en de courgette in kleine stukjes.
- Verhit olie in een wok en fruit de ui en Italiaanse kruiden zo’n 3 minuten aan.
- Voeg de paprika en courgette toe. Wok het geheel op hoog vuur ongeveer 3 minuten. Blijf omscheppen.
- Voeg de zeevruchten toe en laat ongeveer 3 minuten mee warmen.
- Zet het vuur uit en voeg de knoflook en tagliatella toe.
- Maak een mengsel van de kookroom en het sap en wat rasp van de citroen.
- Giet het mengsel bij de pasta en warm alles nog even goed op.
- Maak het gerecht verder op smaak met peper en zout.
- Garneer met wat (fijngehakte) munt.
Tips en tricks
- Ben je de zeevruchten vergeten uit de vriezer te halen? Ontdooi ze dan door er lauwwarm water over te laten lopen. Dep ze wel goed droog voordat je ze toevoegt.
Eet smakelijk
Reacties
2 reactie's op 'Tagliatelle met zeevruchten'
M
Ik zie hier bv een heerlijk recept van tagliatelli met zeevruchten. Hoe weet ik nu hoeveel caloriën dit heeft?
Project Gezond
De uitgebreide recepten met voedingswaardes zijn alleen beschikbaar voor onze leden.