Ingrediënten

250 gram

3
eieren
40 gr
yoghurt
40 gr
fritessaus
5 gr
mosterd
20 gr
truffeltapenade (minimaal 5% truffel)

Voedingswaardes

Per 100 gram

167
Kcal
9 gram
Eiwitten
4 gram
Koolhydraten
12 gram
Vet
2 gram
Vezels

Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘Altijd lekker’? In dit boek vind je een selectie van 100 populaire recepten uit ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.

Hoe maak je van een doodgewoon ei een heerlijk chique gerechtje? Ons antwoord: door er truffel aan toe te voegen. Verse truffel mag natuurlijk, maar om het lekker én leuk te houden kiezen wij graag voor een goede truffeltapenade. Voeg vervolgens nog drie andere ingrediënten toe en je hebt een truffel-eisalade waar je U tegen zegt.

Ben jij fan van onze magere eiersalade met bieslook, dan zal deze salade je ook zeker smaken. Tenzij je geen truffelliefhebber bent natuurlijk 😉

Zo maak je het

  1. Kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard. Spoel ze koud en pel ze.
  2. Meng de yoghurt, fritessaus, mosterd en truffeltapenade door elkaar. Voeg alvast wat peper en zout toe.
  3. Haal de eieren door de eiersnijder. Draai ze een kwartslag en haal ze er nog eens doorheen.
  4. Meng de eieren door het mengsel en voeg naar smaak extra peper, zout en/of mosterd toe.

Tips en tricks

  • Goede truffeltapenade is niet voordelig maar min of meer noodzakelijk voor dit recept. Probeer een tapenade te vinden met minimaal 5% truffel. Je vindt deze tegenwoordig bij de meeste supermarkten. Kom je er eentje tegen met 10% truffel dan raden we je aan om die te nemen.
  • Bewaar de salade in een goed afgesloten bak in de koelkast. Hij blijft dan zeker vier dagen goed. Sterker nog: de smaken trekken verder in waardoor de salade na enkele dagen nog lekkerder is dan wanneer je hem net hebt gemaakt.

Recept delen?

Eet smakelijk

Reacties

7 reactie's op 'Truffel-eisalade'

  1. Kun je ook truffel mayonaise gebruiken?

    1. Mayonaise bevat meer calorieën dan de fritessaus en magere yoghurt die we gebruiken in dit recept. Daarnaast zal de smaak dan echt anders worden.

  2. Volgens mij zijn dit niet de voedingswaarden per 100 gram, maar voor het hele recept?

    1. De voedingswaarden van dit recept zijn wel per 100 gram. Door de fritessaus en de truffeltapenade liggen de voedingswaarden wat hoger dan de meeste salades.

  3. Ga ik zeker proberen lijkt me heerlijk.

  4. Ik ga het ook proberen. Kijkt me lekker.

  5. Ga dit recept zeker proberen

Reactie plaatsen