Dit recept ontwikkelden we in eerste instantie om te eten bij de pulled pork. Maar gewoon ‘los’ of bij een andere...
Vegetarisch recept
Wrapsnack met abrikozen en mascarpone
Meestal zijn wrapsnacks hartig. Gevuld met zalm, rosbief, carpaccio, roomkaas, rucola, dat soort dingen. Vandaag doen we het een...
Notenbrood met sesamtopping
Brood bakken is een vak apart! Op dit recept moet je dus echt even goed je best doen maar dan heb je ook wat. Heerlijk als die...
Gele curry met ei
Gele curry met ei. Dat vonden wij wel een passend gerecht voor tweede paasdag. Ideaal om je (hopelijk niet TE hard) gekookte...
Farmersalade
We vinden het altijd wel leuk om de salades uit de winkel na te maken 🙂 Daarom hebben we ook al eens tonijnsalade...
Gevulde eitjes met olijven en kappertjes
Eitjes vullen, het blijft een leuke bezigheid als je het ons vraagt. En je kunt er werkelijk waar eindeloos mee variëren. Dit...
Melanzane alla parmigiana
Weet je wat misschien wel het allerleukste is aan het ‘werk’ dat wij hebben? Dat je echt nooit uitgeleerd bent. Er...
Venkelsalade met blauwe kaas
Dit is een typisch recept waar je of heel blij van wordt, of juist niet. En dat hangt allemaal af van de vraag of je wel of geen...
Gevulde portobello
Portobello klinkt heel chique… Maar wist je dat een portobello niets meer of minder is dan een grote kastanjechampignon...
Bloemkool met een bite
Marianne stuurde ons deze verrassende en vooral lekkere manier om bloemkool te eten. Net even anders dan je gewend bent...
Spinaziesoep met kaascroutons
Als je gek bent op brood én op kaas dan is een kaascrouton zo’n beetje de ultieme traktatie. Heerlijk vind ik het, van die...
Hongaarse potpourri
“Potpourri? Dat is toch van dat geurspul of zo?!” Dat was zo ongeveer mijn eerste reactie toen ik dit recept van...
Peultjes met krieltjes en tofu
Een makkelijk en smaakvol recept dat je letterlijk binnen twintig minuten op tafel hebt staan. Ideaal toch? Vooral als je er...
Andijviestamppot met zoete aardappel en geitenkaas
Andijviestamppot, maar dan wel helemaal anders dan de traditionele variant. Welke overigens nog steeds mijn favoriet blijft...
Gestoofde venkel met kerrie
Een eenvoudig recept waar je waarschijnlijk maar twee ingrediënten voor in huis hoeft te halen. Venkel en zuivelspread. De...
Avocadocrème voor op brood
Een heerlijk broodbelegje dat je in een handomdraai hebt gemaakt. En dan is het ook nog eens supergezond! Niet TE royaal smeren...
Zoete aardappel met kidneybonen
Dit recept is eigenlijk een variant op de kidneybonen met gehakt, sperziebonen en perzik. En we hebben ‘m niet zelf...
Vegetarische paprikaschotel uit de oven
Ik zal het maar gelijk eerlijk zeggen: ik ben gek op vlees! De kans dat ik ooit vegetariër word schat ik ongeveer even groot als...
Gestoofde spitskool
Net als de ingrediëntenlijst en de instructies houd ik ook de intro bij dit recept kort maar krachtig. Soms is er nu eenmaal niet...
Andijviesoep
Jo stuurde ons dit recept voor andijviesoep op. Het was haar namelijk niet ontgaan dat ik zelf ook nogal gek ben op soep. En er...
Penne met venkel
Voor mijn gevoel wordt er maar weinig met venkel gekookt. Dat geldt in ieder geval voor mijzelf. Misschien is dat ook wel de...
Vijgenchutney
Verse vijgen zijn heerlijk. Vooral in de zomerperiode verslinden wij er heel wat. Vijgen lenen zich ook perfect voor het...
Bietencarpaccio
Een ideaal voorgerecht voor de vegetariërs onder ons. Maar ook zeer geschikt wanneer je voor het hoofdgerecht al het...
Romanesco
Romanesco, een prachtige groente die ook wel groene torentjesbloemkool genoemd wordt. Het ziet er in ieder geval een stuk...
Pommes duchesse
Aardappelpuree op zijn best! Opgespoten in prachtige roosjes en vervolgens krokant afgebakken in de oven. Lekkerder...
Avocado mango salsa
Van Branca ontvingen we dit recept voor een snelle, makkelijke en vooral lekkere avocadosalsa. Heerlijk op een rijstwafel...
Salade van rode kool en ananas
Het is een soort van coleslaw (die van de pulled pork) maar dan toch weer even anders. Door een andere koolsoort en ander fruit...
Zoete aardappelsoep met pompoenpitten
We hadden enkele recepten met zoete aardappel, maar nog geen soep. Een soep met de zoete aardappel als hoofdingrediënt...
Roergebakken bloemkool
Bloemkool roerbakken is sowieso al een goed idee. En als je er dan (naar dit recept van Cockie) nog lekker wat cherrytomaten en...
Mac and cheese
Een gerecht dat al een heel tijd op het ‘to cook’ lijstje van Natalia stond. De mac and cheese. We hebben wel aardig...