Wij zijn heel benieuwd… En hebben een vraag voor iedereen die nog nooit een vispannetje heeft gegeten.
Hoe ziet een vispannetje er volgens jou uit?
Doet het je denken aan zo’n klein schattig zwart geëmailleerd mosselpannetje? Of juist zo’n grote rode gietijzeren braadpan? Een ‘gewone’ kookpan, wok of hapjespan? Of misschien zelfs aan een ovenschaal?
We begrijpen het als je er geen helder beeld bij hebt. Er zijn namelijk veel verschillende vispannetjes en dus ook verschillende manieren waarop ze bereid worden. Omdat dit gerecht ook ideaal is voor op de camping en wij vermoeden dat je daar geen zware braadpan mee naar toe ‘sleurt’, stoof je in dit recept de vis gaar in een hapjespan. Maar heb jij wel die braadpan mee, dan kan je die uiteraard ook gewoon gebruiken 🙂
Zo maak je het
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Snijd de ui in kwartringen en hak de knoflook fijn.
- Snijd de broccoli in hele kleine roosjes en de paprika in stukjes.
- Was de sugar snaps en snijd het topje met een scherp mes van de peul. Verwijder de harde, vlezige draad die langs de naad van de peul loopt. Snijd de sugar snaps doormidden.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui met de knoflook op laag vuur aan.
- Voeg de broccoli, paprika en sugar snaps toe en bak even mee.
- Maak op smaak met de Provençaalse kruiden.
- Voeg de gezeefde tomaten en 100 milliliter water toe en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Dep de kabeljauw droog en snijd in stukken van 2 bij 2 centimeter. Bestrooi met peper en zout.
- Voeg de kabeljauw toe. Na ongeveer 6 minuten is deze gaar.
- Hak de peterselie fijn.
- Serveer met de rijst en garneer met de peterselie.
Tips en tricks
- De kabeljauw kan je ook vervangen door kipfilet. Bak de kip eerst even apart en voeg deze later toe. Deze laat je dus niet meegaren in het gerecht. Je hebt dan een kippannetje 😉
- In plaats van rijst kan je dit gerecht ook serveren met aardappel. Denk bijvoorbeeld aan puree, krieltjes of aardappels uit de oven.

Reacties
12 reactie's op 'Vispannetje met kabeljauw'
Heleen
Lijkt me erg lekker. Omdat ik koolhydraatarm eet, zou ik de rijst vervangen door bloemkool- of broccoli rijst. Is ook snel gaar.
Martha
Vond het heerlijk echt super van smaak was wel te veel had er ook met 3 personen van kunnen eten. Zag er door de gezeefde tomaten wel ander uit dan op de foto bij het recept.
Willemjjn
Kan je dit gerecht van te voren maken en dan een dag later weer opwarmen?
Nineke
Project GezondJa dat kan.
Ria piek
Viel erg tegen, veel snijwerk en resultaat niet volgens verwachting.
Karin
Lijkt mij heerlijk, maar zou persoonlijk, op de camping, alles bij elkaar mikken, ook de rijst. Iets langer oplaten staan en iets meer vocht erbij. De vis er zoals gezegd plm zes min voordat alles gaar is toevoegen. Dan is het gerecht mi echt camping eenvoudig🙂.
🐟 Lijkt mij een heerlijk gerecht!
Ria
Perfect