Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘Altijd lekker’? In dit boek vind je een selectie van 100 populaire recepten uit ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.
Als je deze vissticks één keer gemaakt hebt, koop je ze nooit meer kant-en-klaar. Deze stevige vissticks kruid je geheel naar je eigen smaak en krijgen in de oven een goudbruin, knapperig korstje. Samen met de saus het perfecte recept voor een gezonde visdag.
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de kabeljauw in 12 min of meer gelijke plakken en bestrooi ze met peper en zout.
- Klop het ei los in een schaaltje.
- Meng de bloem met de viskruiden.
- Zet de bloem en panko allebei apart op een bordje. Zet het schaaltje met het losgeklopte ei ertussenin.
- Haal de plakken kabeljauw achtereenvolgens dun door de bloem, ruim door het losgeklopte ei en als laatst door de panko. Zorg dat de kabeljauw helemaal bedekt is met panko, maar maak de laag panko niet dikker dan nodig.
- Leg de vissticks op de bakplaat.
- Bak de vissticks in 15 à 20 minuten krokant en goudbruin.
- Meng de fritessaus met de Griekse yoghurt.
- Hak de bieslook, peterselie en augurk fijn. Hak de kappertjes grof door. Roer dit door het mengsel van fritessaus en Griekse yoghurt.
- Maak de ravigottesaus op smaak met peper, zout en citroensap. Serveer de vissticks met de ravigottesaus.
Tips en tricks
- De viskruiden kun je weglaten of vervangen door extra peper en zout, Provençaalse kruiden of patatkruiden. Net wat je lekker vindt of in huis hebt.
- Als de vissticks na 10 minuten nog weinig kleur hebben kun je de oven iets hoger zetten. Doe dit niet te vroeg en niet te lang. Je wilt geen uitgedroogde kabeljauw in je visstick. De visstick hoeft niet enorm bruin te worden om toch krokant te zijn.
- Je kunt de vissticks natuurlijk ook in de pan bakken. Je moet dan wel olie of boter gebruiken. Die calorieën zijn niet meegenomen in de voedingswaarden van dit recept.
Reacties
18 reactie's op 'Vissticks met ravigottesaus'
Ria ulfman
Geweldig boek ( ik heb er inmiddels 2) lekkere recepten en het werkt. Vind het alleen lastig dat je van sommige dingen maar zo weinig nodig hebt en de verpakkingen veel groter zijn. Houd veel over omdat ik maar kook voor 1 persoon. Om elke week de recepten twee of drie keer te maken om de ingredienten op te maken is ook niet zo leuk.
Nynke Smid van Dijk
Hoi!
Mijn man en ik volgen jullie projectgezond-programma bijna 4 weken.
Met daarbij ingecalculeerd ook iets af te vallen. Tot nu toe gaat het goed, ff wennen in begin aan alles af moeten meten, maar dat hoort er nu steeds meer bij. Bovendien op een gegeven moment weet je van bepaalde producten hoeveel het is en hoef je niet meer te wegen.
Leuke recepten ook!
Ga zo door,
Groet Nynke
Gerrie
We zijn zeer blij met jullie recepten en zijn al wat kilo’s kwijt.
Wel heb ik nog een vraag, jullie hebben bijna geen recepten met peulvruchten zoals bruine bonen capucijners of linzen. Past dat niet in gezonde voeding?
Nineke
Peulvruchten zetten we elke week een keer op het menu, want peulvruchten passen zeker in een gezond eetpatroon.
Marian
Walter en Nathalie ik wil jullie even laten weten dat ik superblij ben met de project gezond boeken van jullie.Ik ben begonnen met boek 1 ook meteen boek 2 gekocht en daarna het winterboek met allemaal heerlijke gerechten ik ben echt geen kok maar vanuit dit boek te werken is eigenlijk simpel,alles staat er al per dag voor mij beschreven en het zijn toch eigenlijk makkelijk en hele gezonde en verse gerechten. nu ook het zomerboek gekocht ..Ik ben vanaf eind september bezig en al ruim 14 kilo kwijt waar ik heel blij mee ben.Het is absoluut geen straf om op deze manier te lijnen.
Monique
Ik ga de vissticks een keer maken. Het kijkt me lekker.
Petra
wauw wat goed Marianne! Hier is er wat de klad ingekomen maar we gaan t weer oppakken…heb ook bijna alle boeken 🙂
Elise
Wat eet je bij de de vissticks? Neem aan dat je niet alleen de vissticks eet als avond eten.
Nineke
Dat staat op het menu wat je volgt.
Jos
Plak brood met een paar plakken tomaat er op. Hierover geraspte kaas en dit even in de oven. Vis erop saus eroverheen . Eet smakelijk
Janny van der Velde
Goedeavond heb het boek lekker en gezond en heerlijk zomer het bevalt goed leuke recepten en erg lekker en gezond
petra
ik heb recept nog niet gemaakt. Maar kan dit ook met gewoon paneermeel?
Nineke
Panko is wat grover dan paneermeel, daardoor krijg je een lekker krokant korstje.
Marion
Voor hoeveel personen is dit recept? Eet je alleen de vis?
Nineke
Op het menu wat je volgt staat precies hoeveel vissticks je mag eten en wat je erbij eet. Je kunt het bijbehorende menu inzien als je de app probeert. Dit kan de eerste 14 dagen kosteloos via deze link: https://www.projectgezond.nl/proberen.