Shaslicks, wat zijn dat nou eigenlijk? Simpel gezegd is een shaslick een spies met gegrilde of geroosterde stukjes gemarineerd vlees. Vaak wordt er kip- of varkensvlees gebruikt voor het maken van de spiesjes. Maar die twee soorten vlees hebben we al gebruikt in onze Oosterse varkenshaas– en kippendijenspiesjes, die overigens zeer goed in de smaak vielen. Daarom hebben we dit keer gekozen voor een shaslick van zalm aangevuld met lekkere groente.
Je bereidt de shashlicks in dit recept gewoon in een (grill)pan. Maar we hoeven je vast niet uit te leggen dat deze spiesjes ook erg lekker zijn van de barbecue!
Zo maak je het
- Snijd de zalm in blokjes van ongeveer 3 bij 3 centimeter.
- Snijd de paprika in stukken en de courgette en ui in halve plakken.
- Hak de dille fijn.
- Maak een marinade van de dille, sap van een halve citroen en olijfolie.
- Rijg de stukjes zalm om en om met de groentes aan de spiesen.
- Smeer de spiesen nu helemaal in met de marinade en laat een paar minuten intrekken.
- Laat een grill- of koekenpan heet worden. Bak de spiesjes – zonder olie of boter – eerst rondom op hoog vuur aan. Laat ze vervolgens op wat lager vuur verder doorgaren.
- Serveer de shaslicks met wat peper en een partje citroen.
Tips en tricks
- Gebruik je houten stokjes? Leg ze dan eerst 20 minuten in een bak met water zodat de stokjes niet verbranden tijdens het bakken. Ook handig voor als je de shaslicks op de barbecue klaar maakt.
- Maak deze shaslicks gerust de avond van te voren en bewaar ze in de koelkast. De zalm kan dan extra lang marineren. Dat hoeft niet perse, maar is ook erg lekker.
- De groentes die je niet aan de spiesen rijgt kan je apart wokken of grillen, en ook bij je zalmspiesen serveren.
Reacties
1 reactie op 'Zalm shaslicks'
Corry
Heerlijk ik ga het uit proberen eerst de zalm spiezen