Zelfgemaakte hamburgers

20 min
273 kcal

Ingrediënten

4 stuks

400 gr
half-om-half gehakt
1
ei
50 gr
paneermeel
2 el
ketjap manis
1 el
mosterd
1 tl
zout
1 tl
paprikapoeder
1 tl
sambal oelek
1 teentje
knoflook (geperst)

Voedingswaardes

Per stuk

273
Kcal
20 gram
Eiwitten
10 gram
Koolhydraten
17 gram
Vet
1 gram
Vezels

Deze zelfgemaakte hamburgers zitten echt bomvol smaak dankzij alle ingrediënten die erdoor gaan! Hou je van pittig? Gebruik dan gerust wat extra sambal, of voeg wat chilipoeder toe.

Zo maak je het

  1. Doe alle ingrediënten in een grote kom en kneed alles goed door elkaar.
  2. Verdeel het gehakt in vieren en maak er eerst stevige ballen van.
  3. Druk de ballen voorzichtig plat tot hamburgers, zonder dat er ‘scheuren’ in komen.
  4. Bak de hamburgers in een koekenpan met olijfolie in ongeveer 12 minuten gaar.

Recept delen?

Eet smakelijk

Reacties

5 reactie's op 'Zelfgemaakte hamburgers'

  1. hoi hoi
    Ik vind het ook erg lekker om wat (super fijn gehakt) soepgroente toe te voegen
    Tip van de slager 😉

    1. Project Gezond

      Dat is inderdaad een leuke tip! Dankjewel 🙂

  2. Vandaag de hamburgers gemaakt! Waren heerlijk! Ik was eigenwijs met de knoflook dus iets meer gedaan. Maar in het vervolg laat ik het zo!!
    Echt heerlijk! Alles wat tot nu toe probeer smaakt heerlijk!!
    Bedankt Walter en Natalia

    1. Leuk om te horen! Een beetje eigenwijs zijn moet kunnen vind ik. Soms pakt het goed uit en soms wat minder 😉

  3. Zelf vind ik h.o.h. gehakt nog te vet en gebruik daarom 2/3 rundergehakt en 1/3 h.o.h. gehakt.

Reactie plaatsen