Recepten

Rijst met kippenragout en sperziebonen

Toen we nadachten over een lekker gerecht met rijst, bedachten we ons dat we nog geen recept hadden voor een heerlijke ragout.

Zo gezegd, zo gedaan. We doken de keuken in en na een beetje schuiven, meten en enkele aanpassingen is dit ‘m dan geworden: rijst met kippenragout en sperziebonen. Super lekker en in no time op tafel.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 120 gr rijst
  • 300 gr sperziebonen
  • 150 gr kipfilet
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 350 ml kippenbouillon
  • 20 gr roomboter
  • 20 gr bloem
  • 5 gr platte peterselie

Zo maak je het

Bereidingstijd: 25 minuten

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Maak de sperziebonen schoon en snijd de puntjes er vanaf. Snijd de sperziebonen een keer door midden en kook beetgaar.
  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes en kook ze 1 à 2 minuten voor.
  • Snipper het uitje en hak de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de ui en knoflook zachtjes aan. Voeg de kip toe en bak even mee. Zet het vuur uit en laat even (afgedekt) staan.
  • Los (een deel van) het kippenbouillonblokje op in 350 milliliter water dat net van de kook is.
  • Laat de boter smelten in een kleine(re) (saus)pan en bak de bloem kort mee. Voeg beetje voor beetje de bouillon toe en laat steeds weer aan de kook komen. Ga door tot de bouillon op is of totdat de gewenste dikte bereikt is. Voeg eventueel nog wat vocht toe als dat nodig is.
  • Giet de ragout bij de kipstukjes en voeg nu ook de sperziebonen toe. Warm alles samen goed door.
  • Maak eventueel nog verder op smaak met peper en zout. Serveer met de rijst en garneer met de peterselie.

Tips en tricks

  • Let erop dat je de sperziebonen aan het begin niet te gaar kookt. Het is het lekkerst als ze nog voldoende ‘bite’ hebben.
  • Je kunt een heel bouillonblokje gebruiken voor 350 milliliter bouillon, maar je kunt ook gaan voor een ruime helft. Als je het blokje helemaal gebruikt, is zout waarschijnlijk niet meer nodig om het gerecht op smaak te maken!

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 515
  • Eiwit: 27,6 gram
  • Koolhydraten: 58,4 gram
  • Vet: 16,2 gram
  • Vezels: 12,0 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter