Diner

Homemade kippenragout met sperziebonen en rijst

Toen we nadachten over een lekker gerecht met rijst, bedachten we ons dat we nog geen recept hadden voor een heerlijke ragout.

Zo gezegd, zo gedaan. We doken de keuken in en na een beetje schuiven, meten en enkele aanpassingen is dit ‘m dan geworden: rijst met kippenragout en sperziebonen. Super lekker en in no time op tafel.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 120 gr rijst
  • 300 gr sperziebonen
  • 150 gr kipfilet
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gr roomboter
  • 20 gr bloem
  • 350 ml kippenbouillon
  • 5 gr peterselie

Zo maak je het

Bereidingstijd: 25 minuten

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Punt de sperziebonen en snijd ze een keer doormidden. Kook de sperziebonen in 5 à 6 minuten beetgaar. Giet af en spoel koud.
  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Kook de blokjes gaar in water met een snuf zout.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Laat de boter smelten in een sauspan of steelpan. Bak de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur aan.
  • Voeg de bloem toe en bak 2 à 3 minuten mee.
  • Voeg de kippenbouillon in delen toe. Laat de saus tussendoor steeds even aan de kook komen. Ga door tot de bouillon op is of totdat de gewenste dikte bereikt is.
  • Voeg de kipfilet en de sperziebonen toe aan de saus en warm alles goed door.
  • Hak de peterselie fijn en roer door de ragout.
  • Maak het gerecht verder op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de ragout met de rijst.

Tips en tricks

  • Let erop dat je de sperziebonen aan het begin niet te gaar kookt. Het is het lekkerst als ze nog voldoende ‘bite’ hebben. Ook andere beetgare groenten zijn geschikt voor dit gerecht.
  • Voor 350 milliliter bouillon heb je iets meer dan een half bouillonblokje nodig. Het deel dat je over hebt kun je toevoegen aan het water waarin je de kip kookt.
  • Voeg een mespunt chilipoeder toe om de ragout een pittige touch te geven.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 515
  • Eiwit: 28 gram
  • Koolhydraten: 58 gram
  • Vet: 16 gram
  • Vezels: 12 gram

Eet smakelijk!

1 reactie

Laat een reactie achter