Diner

Rijstschotel met gehakt, wortel en taugé

Rijstschotel met gehakt, wortel en taugé

Aan deze rijstschotel met gehakt voeg je taugé, peultjes en sojasaus toe waardoor het gerecht een smakelijke Oosterse touch krijgt. Daarnaast heb je het ook nog eens lekker snel op tafel! Super handig wanneer je er een lange dag op hebt zitten.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 120 gr rijst
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm gember
  • 1 ui
  • 200 gr rundergehakt
  • 100 gr taugé
  • 150 gr wortel
  • 100 gr peultjes
  • 30 ml sojasaus
  • 30 gr bosui

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Hak de knoflook en de gember fijn en snipper het uitje. Fruit aan in een scheutje olie.
  • Voeg het gehakt toe en bak op hoog vuur gaar.
  • Was de taugé door het te overgieten met kokend water. Snijd de wortel in plakjes en de peultjes in stukjes. Voeg de groenten toe aan het gehakt en bak kort op hoog vuur mee.
  • Blus af met de sojasaus en laat een paar minuten zachtjes pruttelen tot de groenten beetgaar zijn.
  • Snijd ondertussen de bosui in ringen.
  • Serveer het gehakt met de rijst en garneer met bosui.

Tips en tricks

  • Wil je dit Oosterse gerecht wat meer pit geven? Snijd dan een stukje rode peper fijn en fruit dit tegelijk aan met de gember.
  • In plaats van de peultjes kun je sperziebonen nemen.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 526
  • Eiwit: 30,7 gram
  • Koolhydraten: 54,4 gram
  • Vet: 18,7 gram
  • Vezels: 8,1 gram

Eet smakelijk!

4 reacties

    • Het beste kun je de hele dag volgen, dan zijn de koolhydraten, vetten en eiwitten het beste in balans. Juist deze balans zorgt ervoor dat je lichaam aan het werk gaat om af te vallen.

      Af en toe een keer variëren met bijvoorbeeld een ander diner kan prima, let er dan op dat je de calorieën aanhoudt van de dag die je volgt. En hou ook de hoeveelheden van het menu wat je volgt, dan kom je altijd goed uit.

Laat een reactie achter