Alle recepten uit ons kookboek 'Altijd lekker' Diner Vegetarisch recept

Risotto al pomodoro met burrata

Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘Altijd lekker’? In dit boek vind je een selectie van 100 populaire recepten uit ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.

We hadden dit recept natuurlijk ook gewoon ‘tomatenrisotto met burrata’ kunnen noemen. Maar wij vonden deze naam -met een Italiaans tintje- net iets gezelliger klinken. Misschien past het ook wel beter, doordat je van deze risotto echt heel blij wordt.

De risotto die je geduldig kookt in een tomatenbouillon. Heerlijke Parmezaanse kaas en witte wijn. De burrata die als een romige saus het gerecht afmaakt. De geur en smaak van verse basilicum. Dit is ultiem comfort food. Alle ingrediënten hiervoor zijn aanwezig en dat proef je terug in deze risotto.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gr romatomaten
  • 500 ml groentebouillon
  • 35 gr tomatenpuree
  • 130 gr risottorijst
  • 50 ml witte wijn
  • 20 gr Parmezaanse kaas
  • 100 gr burrata
  • 10 gr basilicum

Zo maak je het

Bereidingstijd: 40 minuten

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Snijd de romatomaten in kleine blokjes.
  • Breng de groentebouillon samen met 200 milliliter water aan de kook. Los de tomatenpuree hierin op. Houd de bouillon op laag vuur tegen de kook aan.
  • Verhit een scheutje olie in een grote kookpan. Fruit de ui en knoflook 2 à 3 minuten zachtjes aan.
  • Voeg de risottorijst toe en bak mee tot het glazig ziet.
  • Blus af met witte wijn en laat dit al roerend verdampen.
  • Voeg de blokjes tomaat toe en roer goed door.
  • Voeg een scheut van de bouillon toe en wacht tot het bijna volledig opgenomen is door de risottorijst.
  • Herhaal dit tot de risottorijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Blijf regelmatig roeren. Het kan zijn dat je niet alle bouillon nodig hebt. Zet het vuur uit zodra de risottorijst gaar is.
  • Rasp de Parmezaanse kaas en roer dit door de risotto.
  • Proef de risotto en maak op smaak met peper en zout.
  • Snijd de burrata in kleine stukjes en hak de basilicum grof door.
  • Schep de risotto op de borden.
  • Top af met de stukjes burrata, basilicum en versgemalen zwarte peper. 

Tips en tricks

  • Romatomaten zijn lichtzoet van smaak en daardoor erg geschikt voor dit recept. Heb je nog andere tomaten in huis, dan kan je deze ook gebruiken.
  • Gebruik je liever geen alcohol, kies dan voor een alcoholvrije witte wijn, of laat de wijn weg.
  • Burrata is een zachte romige kaas. Ga voor mozzarella als je liever een stevigere kaas gebruikt.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 540
  • Eiwit: 16 gram
  • Koolhydraten: 67 gram
  • Vet: 22 gram
  • Vezels: 5 gram

Eet smakelijk!

9 reacties

  • Wat een makkelijk en lekker recept! Klein beetje gesmokkeld……ontbijtspek uitgebakken ( en uit laten lekken) klein gesneden en een beetje op het bord bijgevoegd.

  • Vandaag gemaakt. Ik dacht eerst dat ik een beetje vlees zou missen, maar niets van dat alles. Het gerecht was verassend lekker.
    Wij houden hem er zeker in!

  • Het was erg lekker ik heb wel de tomatenpuree eerst even mee laten bakken zodat de meeste zuurheid eruit is en aan de tomatenbouillon heb ik ook echt een bouillonblokje toegevoegd. Is mijn nmr 1 risotto 🙂

    • Ik wil deze morgen maken, de groentebouillon maak je al van een blokje, daar voeg je nog een extra bouillonblokje aan toe dan?

Laat een reactie achter

Download ons gratis weekmenu incl. 8 recepten! 🔥

X