Diner

Risotto al pomodoro met burrata

We hadden dit recept natuurlijk ook gewoon ‘tomatenrisotto met burrata’ kunnen noemen. Maar wij vonden deze naam -met een Italiaans tintje- net iets gezelliger klinken. Misschien past het ook wel beter, doordat je van deze risotto echt heel blij wordt.

De risotto die je geduldig kookt in een tomatenbouillon. Heerlijke Parmezaanse kaas en witte wijn. De burrata die als een romige saus het gerecht afmaakt. De geur en smaak van verse basilicum. Dit is ultiem comfort food. Alle ingrediënten hiervoor zijn aanwezig en dat proef je terug in deze risotto.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gr romatomaten
  • 35 gr tomatenpuree
  • 130 gr risottorijst
  • scheut witte wijn
  • 20 gr Parmezaanse kaas
  • 100 gr burrata
  • 10 gr basilicum

Zo maak je het

Bereidingstijd: 40 minuten

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Snijd de tomaten in kleine blokjes.
  • Breng 0,7 liter water aan de kook en los de tomatenpuree hierin op. Zodra de puree is opgelost kun je het vuur uitzetten.
  • Laat een grote kookpan warm worden en fruit de ui 2 minuten zachtjes aan. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak kort mee.
  • Voeg vervolgens de risottorijst toe en bak mee tot het glazig ziet.
  • Blus af met witte wijn en laat dit al roerend verdampen.
  • Voeg de tomaten toe en maak op smaak met peper en ruim zout.
  • Voeg nu een scheutje van de tomatenbouillon toe en wacht tot deze bijna volledig is opgenomen door de risottorijst. Herhaal dit ongeveer 20 minuten tot de risotto gaar is. Blijf wel regelmatig roeren. Het kan zijn dat je niet alle tomatenbouillon nodig hebt.
  • Zet zodra de risotto gaar is het vuur uit.
  • Rasp de Parmezaanse kaas en roer dit door de risotto.
  • Snijd de burrata in kleine stukjes en hak de basilicum grof door.
  • Schep de risotto op een bord. Leg de burrata en basilicum er bovenop.

Tips en tricks

  • Romatomaten zijn lichtzoet van smaak en daardoor erg geschikt voor dit recept. Heb je nog andere tomaten in huis, dan kan je deze ook gebruiken.
  • Gebruik je liever geen alcohol, kies dan voor een alcoholvrije witte wijn, of laat de wijn weg.
  • Burrata is een erg zachte romige kaas. Heb je liever een wat stevigere kaas, dan kun je mozzarella gebruiken.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 527
  • Eiwit: 16 gram
  • Koolhydraten: 67 gram
  • Vet: 21 gram
  • Vezels: 5 gram

Eet smakelijk!

3 reacties

  • Wat een makkelijk en lekker recept! Klein beetje gesmokkeld……ontbijtspek uitgebakken ( en uit laten lekken) klein gesneden en een beetje op het bord bijgevoegd.

  • Vandaag gemaakt. Ik dacht eerst dat ik een beetje vlees zou missen, maar niets van dat alles. Het gerecht was verassend lekker.
    Wij houden hem er zeker in!

  • Het was erg lekker ik heb wel de tomatenpuree eerst even mee laten bakken zodat de meeste zuurheid eruit is en aan de tomatenbouillon heb ik ook echt een bouillonblokje toegevoegd. Is mijn nmr 1 risotto 🙂

Laat een reactie achter