Diner

Risotto met asperges en garnalen

Zo eet je de asperge een keer anders! Ze smaken verrassend lekker in deze risotto, zonder dat ze de overhand nemen. Daarnaast  combineren ze heerlijk met de garnalen en overige ingrediënten. Wat is jouw favoriete risotto? 🙂

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 1 liter groentebouillon
  • 400 gram asperges
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 130 gram risotto
  • 50 ml witte wijn
  • 200 gram garnalen
  • 10 gram peterselie
  • 10 gram bieslook
  • 30 gram Parmezaanse kaas

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Maak de groentebouillon en zorg dat het warm blijft.
  • Snijd de kontjes van de asperges en schil de asperges. Snijd ze in kleine stukjes en houd de topjes apart.
  • Snipper het sjalotje en hak de knoflook fijn.
  • Fruit het sjalotje en de knoflook aan. Bak de risotto kort mee tot de korrels beginnen te glanzen en blus af met de witte wijn en een eetlepel van de bouillon.
  • Voeg de asperges toe, maar houd de topjes nog even apart.
  • Zet het vuur lager en laat langzaam gaar koken. Voeg steeds een scheutje bouillon toe.
  • Wanneer ongeveer de helft van de bouillon gebruikt is mogen de garnalen en de topjes van de asperges erbij.
  • Laat verder gaar worden en blijf bouillon toevoegen.
  • Hak ondertussen ook de peterselie en bieslook fijn.
  • Zodra de risotto gaar is zet je het vuur uit en voeg je driekwart van de peterselie, bieslook en Parmezaanse kaas toe.
  • Verdeel de risotto over de borden en strooi de rest van de peterselie, bieslook en Parmezaanse kaas erover.

Tips en tricks

  • Laat de schil en kontjes van de asperges even trekken in de groentebouillon om nog meer smaak te krijgen.
  • Als je geen garnalen lust dan zou je een stukje vis of kip kunnen kiezen die je gewoon ‘los’ bakt.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 510
  • Eiwit: 34,9 gram
  • Koolhydraten: 58,0 gram
  • Vet: 12,2 gram
  • Vezels: 4,0 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter