Risotto recepten

Goh die Italianen, die weten wel van wanten als we het over koken hebben. Veel populaire Italiaanse gerechten hebben we (gelukkig) van ze overgenomen. Neem bijvoorbeeld risotto. Risottorijst even droog aanbakken, koken (én flink roeren 😉 ) in bouillon, zodat het vervolgens barstensvol smaak zit. En het vult ook nog eens supergoed!

Ook met risotto kun je veel kanten op. Onderstaand volgen onze risotto recepten.

Risotto met asperges en garnalen

Asperges kun je meer dan prima in een risotto verwerken. Dat samen met garnalen en de overige ingrediënten, hmm! En o ja, niet te vergeten: er gaat een lekkere scheut witte wijn in deze risotto… (Dat is overigens niet verplicht, maar het mag!!)

Bekijk hier het recept: risotto met asperges en garnalen.

Ovenrisotto met chorizo

Ha, superfijn. Wanneer je zin hebt in een fantastische risotto, maar niet zo’n zin hebt om flink te roeren is dit recept de uitkomst.

Bekijk het recept: ovenrisotto met chorizo.

Champignonrisotto met spinazie en zongedroogde tomaat

Deze combinatie zal je aangenaam verrassen, maar echt in de ‘wauw-vorm’. Zongedroogde tomaatjes matchen echt heel goed met de champignons die de risotto voorzien van een bite. Met de spinazie erbij heb je een heerlijk volwaardige risotto bomvol smaken. Je topt ‘t gerecht ook nog even af met Parmezaanse kaas. 😛

Bekijk het recept: champignonrisotto met spinazie en zongedroogde tomaat.
Champignonrisotto met spinazie en zongedroogde tomaat

Orzotto met rode biet

In dit recept gebruiken we in plaats van risottorijst orzo. Orzo is sneller klaar maar zeker net zo lekker.

Bekijk het recept: orzotto met rode biet.
Orzotto met rode biet

Snelle risotto

Deze risotto staat binnen een half uur op tafel, en dat is voor een goede risotto best snel. En goed is deze risotto. Boordevol smaak en kleur.

Bekijk het recept: snelle risotto.
Snelle risotto

Risotto met rauwe ham

Groot favoriet onder vele PG’ers! Deze risotto met rauwe ham, cherrytomaatjes en courgette. Echt een feestje in je mond!

Bekijk het recept: risotto met rauwe ham.
Risotto met rauwe ham

Italiaanse risotto met broccoli, courgette en champignons

Boordevol groente, stukjes kip en afgetopt met Parmezaanse kaas. Meer heeft een goede risotto niet nodig.

Bekijk het recept: Italiaanse risotto met broccoli, courgette en champignons.

Risotto met varkenshaas, tuinerwtjes en salie

Salie geeft een gerecht een heel eigen smaak. In combinatie met tuinerwtjes, Parmezaanse kaas en goed gebakken varkenshaas een smaakvolle combinatie.

Bekijk het recept: risotto met varkenshaas, tuinerwtjes en salie.

Pompoenrisotto

De walnoten zijn echt een belangrijke toevoeging in deze risotto. Ze geven ‘m een crunchy bite en dat samen met de kaas en pompoen geeft echt een verbluffend lekker resultaat.

Bekijk hier het recept: pompoenrisotto.

Bietenrisotto met geitenkaas

Geitenkaas en bietjes zijn echt gigantische maatjes. Dat resulteert zich met dit recept tot een fantastische risotto. Moet je wel van bietjes houden natuurlijk, en geitenkaas. Check? Dan vind je dit fantastisch!

Bekijk het recept bietenrisotto met geitenkaas.

Risotto al pomodoro met burrata

Dit is echt comfortfood. Langzaam gegaarde risotto in tomatenbouillon. Afgetopt met een burrata. Het grote genieten kan beginnen.

Bekijk het recept: risotto al pomodoro met burrata.

Gevulde portobello met risotto en gegrilde groente

Met dit recept zet je een restaurantwaardige maaltijd op tafel. Een heerlijke portobello met risotto en knapperig gegrilde groente.

Bekijk het recept: gevulde portobello met risotto en gegrilde groente.
Gevulde portobello met risotto en gegrilde groente

Ovenrisotto met cherrytomaten en salami

Deze risotto maak je eenvoudig in de oven. Dus heb je even geen tijd om te roeren, kies dan voor deze variant.

Bekijk het recept: ovenrisotto met cherrytomaten en salami.
Ovenrisotto met cherrytomaten en salami

Paddenstoelenrisotto met hazelnoot en Parmezaan

Deze risotto is fluweelzacht van smaak en toch lekker knapperig door de stukjes hazelnoot. Daardoor mis je het vlees niet.

Bekijk het recept: paddenstoelenrisotto met hazelnoot en Parmezaan.

Bericht delen?