Recept inspiratie

Risotto recepten

Goh die Italianen, die weten wel van wanten als we het over koken hebben. Veel populaire Italiaanse gerechten hebben we (gelukkig) van ze overgenomen. Neem bijvoorbeeld risotto. Risottorijst even droog aanbakken, koken (én flink roeren 😉 ) in bouillon, zodat het vervolgens barstensvol smaak zit. En het vult ook nog eens supergoed!

Ook met risotto kun je veel kanten op. Onderstaand volgen onze risotto recepten.

Risotto met asperges en garnalen

Asperges kun je meer dan prima in een risotto verwerken. Dat samen met garnalen en de overige ingrediënten, hmm! En o ja, niet te vergeten: er gaat een lekkere scheut witte wijn in deze risotto… (Dat is overigens niet verplicht, maar het mag!!)

Bekijk hier het recept: risotto met asperges en garnalen.

Ovenrisotto met chorizo

Ha, superfijn. Wanneer je zin hebt in een fantastische risotto, maar niet zo’n zin hebt om flink te roeren is dit recept de uitkomst.

Bekijk het recept: ovenrisotto met chorizo.

Champignonrisotto met spinazie en zongedroogde tomaat

Deze combinatie zal je aangenaam verrassen, maar echt in de ‘wauw-vorm’. Zongedroogde tomaatjes matchen echt heel goed met de champignons die de risotto voorzien van een bite. Met de spinazie erbij heb je een heerlijk volwaardige risotto bomvol smaken. Je topt ’t gerecht ook nog even af met Parmezaanse kaas. 😛

Bekijk het recept: champignonrisotto met spinazie en zongedroogde tomaat.
Champignonrisotto met spinazie en zongedroogde tomaat

Risotto met rauwe ham

Groot favoriet onder vele PG’ers! Deze risotto met rauwe ham, cherrytomaatjes en courgette. Echt een feestje in je mond!

Bekijk het recept: risotto met rauwe ham.
Risotto met rauwe ham

Italiaanse risotto met broccoli, courgette en champignons

Boordevol groente, stukjes kip en afgetopt met Parmezaanse kaas. Meer heeft een goede risotto niet nodig.

Bekijk het recept: Italiaanse risotto met broccoli, courgette en champignons.

Pompoenrisotto

De walnoten zijn echt een belangrijke toevoeging in deze risotto. Ze geven ‘m een crunchy bite en dat samen met de kaas en pompoen geeft echt een verbluffend lekker resultaat.

Bekijk hier het recept: pompoenrisotto.

Bietenrisotto met geitenkaas

Geitenkaas en bietjes zijn echt gigantische maatjes. Dat resulteert zich met dit recept tot een fantastische risotto. Moet je wel van bietjes houden natuurlijk, en geitenkaas. Check? Dan vind je dit fantastisch!

Bekijk het recept bietenrisotto met geitenkaas.

Laat een reactie achter