Diner

Risotto van orzo met rucolapesto

Risotto van orzo met rucolapesto

Herken je dat? Je hebt zin in risotto maar niet genoeg tijd. Gebruik dan eens orzo in plaats van risottorijst. Dat scheelt je namelijk 10 minuten. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijke risotto van orzo maakt met een zelfgemaakte pesto. Daar gaat je tijdswinst 😉

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 75 gr rucola
  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • 5 ml citroensap
  • 250 gr champignons
  • 150 gr kipfilet
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 120 gr orzo
  • 500 ml kippenbouillon

Zo maak je het

Bereidingstijd: 45 minuten

  • Houd een klein handje van de rucola apart om straks de borden mee te garneren.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Doe de rest van de rucola, 30 gram van de Parmezaanse kaas en het citroensap in een blender. Draai alles tot een romige pesto.
  • Snijd de champignons in vieren.
  • Snijd de kip in kleine blokjes. Bestrooi met peper en een klein beetje zout.
  • Verhit een scheutje olie in een (hapjes)pan en bak de kip op hoog vuur rondom bruin.
  • Zet het vuur iets lager. Bak de champignons 5 minuten mee met de kipblokjes.
  • Zet de kip en champignons vervolgens even apart.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een grote kookpan. Fruit de ui en knoflook 2 á 3 minuten zachtjes aan.
  • Voeg de orzo toe en bak even mee.
  • Blus af met een scheut van de bouillon en laat dit al roerend verdampen.
  • Voeg een nieuwe scheut bouillon toe en wacht tot het bijna volledig opgenomen is door de orzo. Herhaal dit tot de orzo gaar is. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Blijf regelmatig roeren zodat de orzo niet kan aanzetten in de pan. Het kan zijn dat je niet alle bouillon nodig hebt.
  • Zet het vuur uit zodra de orzo gaar is en roer de rucolapesto erdoor.
  • Verdeel de risotto van orzo over de borden en vervolgens de rucola, kip en champignons.
  • Top af met de rest van de Parmezaanse kaas.

Tips en tricks

  • Wanneer de pesto niet romig genoeg is dan kan je eventueel een klein beetje olijfolie toevoegen om hem smeuïger te maken.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 501
  • Eiwit: 37 gram
  • Koolhydraten: 52 gram
  • Vet: 14 gram
  • Vezels: 10 gram

Eet smakelijk!

3 reacties

  • Wat zou ik kunnen vervangen voor de champignons? Lijkt me een heel lekker recept, maar heb er hier een paar die geen champignons lusten…

    • Je zou de champignons kunnen vervangen voor een groente die je wel graag lust, bijvoorbeeld courgette, aubergine of paprika.

  • Heerlijk recept. Alleen bij de orzo er iets langer over gedaan dan 10 min anders zou de orzo, voor mij, nog iets te hard geweest zijn.

Laat een reactie achter

👨‍🍳 Psst. Heb jij onze 100 beste recepten al?

X