Diner Lunch

Rode bietensalade met geitenkaas

Rode Bietensalade met geitenkaas

Zo eenvoudig kan het soms zijn. Deze maaltijdsalade maak je door slechts 7 ingrediënten samen te voegen. Maar dan wel verse ingrediënten die fantastisch lekker met elkaar combineren. Dat is precies wat rode bieten, appel en geitenkaas doen. Vul dat aan met wat ui en rucola voor de pit, pasta voor de bite en citroensap voor de frisheid. En je hebt deze heerlijke bietensalade die je gerust de avond van te voren klaar kan maken. Perfect voor een voedzame lunch óf een diner dat al voor je klaarstaat na een lange dag.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 130 gr fusilli
  • 300 gr rode bieten (voorgekookt)
  • 1 zoete appel (bijv. Elstar of Kanzi)
  • 5 ml citroensap
  • 0,5 ui
  • 50 gr rucola
  • 100 gr zachte geitenkaas

Zo maak je het

Bereidingstijd: 25 minuten

  • Kook de fusilli volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel koud.
  • Snijd de rode bieten in kleine blokjes.
  • Snijd de appel in kleine blokjes en besprenkel met citroensap.
  • Snipper de ui zo fijn mogelijk.
  • Voeg de rode bieten, appel en ui toe aan de fusilli en meng totdat fusilli roze is gekleurd.
  • Voeg nu de rucola toe en schep de salade om tot alles goed gemengd is.
  • Verdeel de geitenkaas over de salade.

Tips en tricks

  • Door de stukjes appel met citroensap te besprenkelen wordt het verkleuringsproces vertraagt. Hier zorgt het zuur voor. Je kan ook het sap van een limoen gebruiken.
  • Een extra ingrediënt dat het ook erg goed zou doen in deze salade is walnoot. Mocht je noot als topping toevoegen, hou dan wel rekening met de extra calorieën.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 462
  • Eiwit: 19 gram
  • Koolhydraten: 69 gram
  • Vet: 11 gram
  • Vezels: 10 gram

Eet smakelijk!

6 reacties

  • De bietensalade is super lekker m.n. door de geitenkaas. Ik heb er ook stukjes sinaasappel aan toegevoegd. Een heerlijke combinatie .

  • Deze week begonnen mat ProjectGezond.
    Een aantal kennissen waren al bezig met de recepten van de site te gebruiken en zijn super enthousiast. Dus wij zijn nu ook overstag.

    Dit gerecht als eerste gemaakt.
    We hebben er 2 dagen van gegeten, HEERLIJK. Wat extra walnoten aan toegevoegd.
    (doen we sinds kort bijna in alle gerechten ipv vlees)

    Zien uit naar het volgende recept.

Laat een reactie achter