Diner

Rode currypasta

Heb je zin in een smaakvolle, pittige curry met groenten en noedels? Gebruik deze rode currypasta dan als basis.

Het is echt kinderlijk eenvoudig om je currypasta zelf te maken. Je kunt ‘m extra pittig maken of juist wat terughoudender te werk gaan met de pepers. Een extra voordeel van deze currypasta is dat je ‘m in porties kunt verdelen en in kunt vriezen. Dan zit je de volgende keer helemaal vliegensvlug aan tafel.

Je kunt deze rode currypasta ook gebruiken in onze hartige taart van sjalotten, perzik en kip. Dit recept is absoluut een aanrader voor wie misgrijpt op de woknoedels of voor wie eens totaal iets anders wil.

Dit heb je nodig (150 gram)

  • 4 cm gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stengel citroengras
  • 1 sjalotje
  • 3 rode pepers
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • snufje chilipoeder
  • 10 ml olijfolie

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten

  • Schil de gember en pel de knoflook.
  • Was de stengel citroengras en snijd een stukje van de onderkant.
  • Snijd de gember, knoflook, de stengel citroengras en het sjalotje in grove stukken.
  • Verwijder de zaadlijsten uit de pepers en snijd de pepers in stukken.
  • Doe alles samen met de komijnpoeder, korianderpoeder, het snufje chilipoeder en de olijfolie in een keukenmachine.
  • Pureer tot een nagenoeg gladde pasta.

Tips en tricks

  • Blijft de currypasta te dik of lukt het pureren niet goed? Voeg dan een scheutje water toe.
  • Je kunt de zaadjes van de peper laten zitten. De currypasta wordt dan een stuk pittiger.
  • Je kunt de rode currypasta in porties invriezen. Reken voor twee personen zo’n 30 à 40 gram.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 143
  • Eiwit: 5 gram
  • Koolhydraten: 9 gram
  • Vet: 8 gram
  • Vezels: 15 gram

Eet smakelijk!

8 reacties

Laat een reactie achter