De basis voor rode pesto is zongedroogde tomaat. Als je zelf pesto maakt kan je variëren met de basisingrediënten en dat is precies wat we in dit recept hebben gedaan. We hebben de zongedroogde tomaat gecombineerd met geroosterde paprika. Daarna hebben we de pesto verder op smaak gemaakt met lekkere verse ingrediënten die niet in een pesto mogen ontbreken.
Je eet rode pesto op een toastje of stukje stokbrood, ook kan je er lekkere pastagerechten mee maken. En weet je nog dat pistoletje parmaham met rode pesto?
Geniet van je verse voorraad rode pesto!
Dit heb je nodig (175 gram)
- 30 gr pijnboompitten
- 1 teentje knoflook (niet al te groot)
- 75 gr geroosterde paprika
- 30 gr zongedroogde tomaat
- 30 gr Parmezaanse kaas
- basilicumblaadjes naar smaak
- peper
Zo maak je het
Bereidingstijd: 10 minuten
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan mooi bruin. Zet vervolgens apart.
- Pel het teentje knoflook en hak grof door.
- Snijd de geroosterde paprika en zongedroogde tomaat in stukken.
- Rasp de Parmezaanse kaas.
- Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of hakmolen. Voeg basilicum en peper toe naar smaak en pureer tot een grove pesto.
- Maak de pesto op de gewenste dikte met wat vocht van de geroosterde paprika.
- Maak verder op smaak met peper.
Tips en tricks
- Met je zelfgemaakte rode pesto smaken het Toscaans kippannetje, plukbrood en de carpacciowraps nog lekkerder 🙂
- Je kan deze rode pesto ook gebruiken in alle pesto recepten met groene pesto.
Voedingswaarde (per 100 gr)
- Kcal: 244
- Eiwit: 10 gram
- Koolhydraten: 5 gram
- Vet: 20 gram
- Vezels: 4 gram
Hoe lang kan je de rode pesto bewaren?
Ongeveer twee weken in de koelkast. Het beste kun je er dan een dun laagje olie overheen gieten zodat de pesto langer houdbaar blijft.
Pesto in porties van 5 of 10 gram in een ijsblokjesvorm doen en dan invriezen. Zo heb je heel lang profijt van verse pesto. Ik vind het in ieder geval ideaal. Gr. Ivon, trouwe project gezond gebruiker