Diner Lunch Tussendoortjes & snacks

Rode pesto met geroosterde paprika en zongedroogde tomaat

De basis voor rode pesto is zongedroogde tomaat. Als je zelf pesto maakt kan je variëren met de basisingrediënten en dat is precies wat we in dit recept hebben gedaan. We hebben de zongedroogde tomaat gecombineerd met geroosterde paprika. Daarna hebben we de pesto verder op smaak gemaakt met lekkere verse ingrediënten die niet in een pesto mogen ontbreken.

Je eet rode pesto op een toastje of stukje stokbrood, ook kan je er lekkere pastagerechten mee maken. En weet je nog dat pistoletje parmaham met rode pesto?

Geniet van je verse voorraad rode pesto!

Dit heb je nodig (175 gram)

  • 30 gr pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook (niet al te groot)
  • 75 gr geroosterde paprika
  • 30 gr zongedroogde tomaat
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • basilicumblaadjes naar smaak
  • peper

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan mooi bruin. Zet vervolgens apart.
  • Pel het teentje knoflook en hak grof door.
  • Snijd de geroosterde paprika en zongedroogde tomaat in stukken.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of hakmolen. Voeg basilicum en peper toe naar smaak en pureer tot een grove pesto.
  • Maak de pesto op de gewenste dikte met wat vocht van de geroosterde paprika.
  • Maak verder op smaak met peper.

Tips en tricks

Voedingswaarde (per 100 gr)

  • Kcal: 244
  • Eiwit: 10 gram
  • Koolhydraten: 5 gram
  • Vet: 20 gram
  • Vezels: 4 gram

Eet smakelijk!

2 reacties

Laat een reactie achter