Recepten

Romige courgettesoep

Wij zijn gek op soep! Tussen de middag, bij het diner of ’s avonds laat. Ons maakt het niet uit 🙂 Daarom zijn we altijd op zoek naar recepten voor een lekker soepie! Een romige soep met courgette leek ons wel wat. En nog diezelfde vond probeerden we het uit. Het resultaat? Deze soep! En we zijn super enthousiast.

Dit heb je nodig (2.000 ml)

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 0,5 liter halfvolle melk
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 kilo courgette
  • 10 gr peterselie
  • 50 ml kookroom light

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook een paar minuten aan.
  • Voeg nu een halve liter water, een halve liter melk en de bouillonblokjes toe.
  • Was de courgettes, snijd de uiteinden eraf en snijd ze in grove stukken. Voeg ze vervolgens toe aan de soep.
  • Laat de soep 20 minuten koken zodat de courgette gaar is.
  • Hak de peterselie fijn en voeg deze toe aan de soep.
  • Gebruik de staafmixer om de soep mooi glad te maken.
  • Maak de soep af met een scheutje kookroom en peper en zout naar smaak.
  • Schep de soep in een bord en garneer met wat peterselie en eventueel nog wat kookroom.

Tips en tricks

  • Als je de soep nog magerder wilt houden dan kun je de melk en kookroom achterwege laten. In plaats van 0,5 liter gebruik je dan 1 liter water.
  • Deze soep is ook heerlijk met gerookte hamreepjes, kipreepjes of zalmsnippers erdoor.

Voedingswaarde (per 100 ml)

  • Kcal: 31
  • Eiwit: 2,0 gram
  • Koolhydraten: 4,2 gram
  • Vet: 0,6 gram
  • Vezels: 0,6 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

1 reactie

Laat een reactie achter