Diner

Romige ham-prei gnocchi

Romige Ham Prei Gnocchi

Laat je niet misleiden door dit simpele gerecht met slechts zeven ingrediënten! Dat ook nog eens binnen 30 minuten op tafel kan staan. Wij categoriseren hem graag onder de comfort food recepten. De gnocchi wikkelt zich lekker in de ham en prei. Heerlijk romig door de met tijm op smaak gemaakte saus.

Viel onze gnocchi met spinazie en ricotta je in de smaak? Dan wil je dit gnocchi recept ook proberen 🙂

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 250 gr prei
  • 250 gr champignons
  • 150 gr plakken achterham
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes (verse) tijm
  • 100 ml kookroom
  • 250 gr gnocchi

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Maak de prei schoon en snijd in halve ringen van ongeveer 0,5 centimeter dik.
  • Boen de champignons schoon en snijd ze in kwarten.
  • Snijd de plakken achterham in snippers.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de prei en champignons een paar minuten aan.
  • Bak nu de achterham even mee.
  • Hak de knoflook fijn en bak 1 minuut mee.
  • Ris de tijm van de takjes en hak de tijm fijn.
  • Voeg de tijm samen met de kookroom toe.
  • Maak op smaak met peper en eventueel zout. Warm het geheel op laag vuur goed door.
  • Breng water met wat zout aan de kook en doe de gnocchi in de pan. Blijf doorroeren zodat ze niet aan elkaar gaan vastplakken.
  • Schep de gnocchi met een schuimspaan uit de pan als ze boven komen drijven en doe ze ook in de pan.
  • Laat het gerecht nog enkele minuten zachtjes pruttelen.
  • Controleer of alles goed warm is en verdeel het gerecht over de borden.

Tips en tricks

  • Je kan de gnocchi ook zelf maken. Hoe je dat doet lees je hier.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 495
  • Eiwit: 25 gram
  • Koolhydraten: 53 gram
  • Vet: 18 gram
  • Vezels: 11 gram

Eet smakelijk!

7 reacties

Laat een reactie achter

👨‍🍳 Psst. Heb jij onze 100 beste recepten al?

X