Sausjes, daar zijn we gek op! Zo ook op deze romige mosterdsaus. Eentje die nog ontbrak in onze sauzencollectie en echt een mega goede toevoeging is geweest wat ons betreft!
Dit heb je nodig (60 milliliter)
- 1 sjalotje
- 5 gr roomboter
- 50 ml kookroom
- 5 gr mosterd
- citroensap
- optioneel: mosterdzaadjes
Zo maak je het
Bereidingstijd: 10 minuten
- Snipper het sjalotje.
- Smelt de boter in een steelpan en fruit de sjalot aan.
- Voeg de mosterd en kookroom toe. Laat de saus even zachtjes koken.
- Maak op smaak met citroensap, peper en zout. Voeg naar wens extra mosterd toe.
Tips en tricks
- Wil je mosterdzaadjes gebruiken? Fruit ze dan tegelijk met het sjalotje aan. Er zijn verschillende kleuren mosterdzaad te koop. De bruine en gele zijn voor deze saus het meest geschikt.
- Deze saus is ons goed bevallen bij een stukje gebakken kabeljauw.
Voedingswaarde (60 milliliter)
- Kcal: 158
- Eiwit: 5 gram
- Koolhydraten: 3 gram
- Vet: 14 gram
- Vezels: 2 gram
Dat ziet er lekker uit
Ik heb er een beetje honing en tijm door gedaan.
Zo had ik een goede saus voor bij de beenham uit het boek.