Diner

Romige mosterdsaus

Sausjes, daar zijn we gek op! Zo ook op deze romige mosterdsaus. Eentje die nog ontbrak in onze sauzencollectie en echt een mega goede toevoeging is geweest wat ons betreft!

Dit heb je nodig (60 milliliter)

  • 1 sjalotje
  • 5 gr roomboter
  • 50 ml kookroom
  • 5 gr mosterd
  • citroensap
  • optioneel: mosterdzaadjes

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten

  • Snipper het sjalotje.
  • Smelt de boter in een steelpan en fruit de sjalot aan.
  • Voeg de mosterd en kookroom toe. Laat de saus even zachtjes koken.
  • Maak op smaak met citroensap, peper en zout. Voeg naar wens extra mosterd toe.

Tips en tricks

  • Wil je mosterdzaadjes gebruiken? Fruit ze dan tegelijk met het sjalotje aan. Er zijn verschillende kleuren mosterdzaad te koop. De bruine en gele zijn voor deze saus het meest geschikt. 
  • Deze saus is ons goed bevallen bij een stukje gebakken kabeljauw.

Voedingswaarde (60 milliliter)

  • Kcal: 158
  • Eiwit: 4,6 gram
  • Koolhydraten: 2,8 gram
  • Vet: 14,4 gram
  • Vezels: 1,7 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

1 reactie

Laat een reactie achter