Diner

Roti met kip, sperziebonen en zoete aardappel

Roti met kip, sperziebonen en zoete aardappel

Er zijn ontzettend veel manieren (en recepten) om een lekkere roti te maken. Dit recept is onze variant op de Surinaamse roti met kip massala. Omdat we je niet willen ‘verplichten’ om allerlei nieuwe kruiden in huis te halen hebben we het bewust gemaakt met kruiden die je zeer waarschijnlijk al in huis hebt. Namelijk kerriepoeder en komijnpoeder.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 500 ml kippenbouillon (één blokje)
  • 2 eieren
  • 150 gr kipfilet
  • kerriepoeder
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gr zoete aardappel
  • 200 gr sperziebonen
  • komijnpoeder
  • 2 rotivellen

Zo maak je het

Bereidingstijd: 40 minuten

  • Kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard. Spoel ze koud, pel ze en leg ze apart.
  • Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter. Roer er een kleine eetlepel olijfolie en een theelepel kerriepoeder door.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter.
  • Maak de sperziebonen schoon en snijd ze één keer doormidden.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan. Fruit daarin de ui, de knoflook, een theelepel kerriepoeder en een halve theelepel komijnpoeder aan.
  • Voeg vervolgens de zoete aardappel toe en bak deze een minuutje mee. Giet daarna een deel van de kippenbouillon erbij zodat het geheel lekker kan pruttelen. De zoete aardappel moet ongeveer 15 minuten koken totdat deze gaar is.
  • Voeg de laatste 8 minuten ook de sperziebonen toe.
  • Voeg steeds een beetje bouillon toe zodat alles lekker kan blijven koken. Probeer dit zo te doen, dat je wanneer het gerecht klaar is geen dunne bouillon meer in de pan hebt. Door het zetmeel van de zoete aardappel zal de bouillon binden en krijg je als het ware groente in een sausje.
  • Als de groente bijna klaar is kun je in een koekenpan de kipfiletstukjes op hoog vuur gaar bakken. Haal ze daarna uit de pan en roer ze door de saus of serveer ze apart.
  • Het gekookte ei kun je nog heel even door de pan van de kipfilet ‘rollen’ zodat deze een mooi kleurtje krijgt en wat van de smaken oppakt.
  • Warm de rotivellen ongeveer 20 seconden op in de magnetron. Serveer de kip en groente ernaast, of op de roti.

Tips & tricks

  • Officieel eet je roti met je handen. Je scheurt een stukje van het rotivel af en daarmee pak je vervolgens de kip en groente. Gewoon op z’n Hollands met mes en vork gaat ook prima. Zelf zijn we voor de middenweg gegaan. We scheurden een stukje van het rotivel en met onze vorken legden we daar wat groente, kip en ei op. Dan blijven je handen nog redelijk schoon 😉

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 474
  • Eiwit: 31,8 gram
  • Koolhydraten: 62,7 gram
  • Vet: 11,6 gram
  • Vezels: 11,4 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

6 reacties

  • Ik kook de volgende keer de spercieboontjes voor. De zoete aardappel werd bij mij puree. Het was echt een prutje en erg flauw. Heb er een blikje kokos en currypasta bij gedaan. Rijst gekookt en de rotivellen in de verpakking gelaten.

  • Vandaag gemaakt en prima gelukt. Sperziebonen vervangen door kousenband. Mag volgende keer wel wat pittiger. Dan gaat er wat sambal of een pepertje in 😊 kun je i.p.v. de kerrie- en komijnpoeder ook Garam Masala gebruiken?

Laat een reactie achter